ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/2 ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΟ ΑΜΦ.Α

24 Feb

 

Η νέα επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ με κόμβο το νεό ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται να αναστατώσει εκ νέου την καθημερινότητα μας. Ετοιμάζονται να καταθέσουν ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που στην πραγματικότητα μόνο ασφαλιστικό δεν είναι, αφού καταργεί στην ουσία τη φύση της κοινωνικής ασφάλισης. Δεν αποτέλει πλέον δίκαιωμα για όλο το λαό, αλλά ατομική υποχρέωση καθενός εργαζόμενου χωριστά ο οποίος περιπλανώμενος στον κύκλο επισφαλούς , μαύρης , ευέλικτης εργασίας και ανεργίας θα προσπαθεί να πληροί τα κρίτηρια για το αυτονόητο. Για αξιοπρεπή νοσοκομειακή περίθαλψη/σύνταξη!

Ένα νέο (αντί)ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συνοπτικά:

 

  • Μειώνει κι άλλο τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις
  • Αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια συνεχόμενης εργασίας ή στα 67 έτη
  • Αυξάνει τις ειφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες ακόμα και σε όσους έχουν μηδενικό εισόδημα βάζοντας κατώτερο πλαφόν 2800€ το χρόνο. Καθίστωντας ουσιαστικά αδύνατη την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος.
  • Ανοίγει την πόρτα στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.

 

Είναι προφανές ότι η κοινωνική ασφάλιση η θεσμοθέτηση της οποίας είναι κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος κόστιζε και κοστίζει στο κεφάλαιο. Για αυτό και σταδιακά με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους του προηγούμενη διαστήματος σιγά σιγά την καταργεί. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.  Από ότι φαίνεται δε μένει. Ήδη ο λαός και η νεολαία έχουμε δείξει ότι δεν πρόκεται να συμβιβαστούμε με τον εργασιακό μεσαιώνα που ευαγγελίζονται. Με αποκορύφωμα την τελευταία πετυχημένη και μαζικότατη ( για τα δεδομένα των τελευταίων ετών) απεργία της 4ης Φλεβάρη στέλνουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και κεφάλαιο. Να μην τολμήσουν καν να το φέρουν στη Βουλή αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Φυσικά δεν υπάρχει χώρος για επανάπαυση, για το λόγο αυτό πήραμε και την πρωτοβουλία και μέσω υπογραφών καλέσαμε σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Το νέο ασφαλιστικό πλήττει καθολικά το δικαίωμα μας ως αυριανοί μηχανικοί-εργαζόμενοι, για το λόγο αυτό, αλλά και για επιμέρους ζητήματα που έχουν προκύψει στη σχολή μας, όπως τα μαζικά κοψίματα στην εξεταστική, αλλά και το εγχείρημα του αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου που σιγά σιγά γεννάται θεωρούμε ότι η παρουσία όλων μας στην Συνέλευση του Συλλόγου κρίνεται επιτακτική!

 

Δεν θα τους αφήσουμε να ορίσουνε το μέλλον μας, χωρίς εμάς! Με όπλο τις διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις μας θα τους απαντήσουμε και θα χαράξουμε το δικό μας δρόμο!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/2 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.30 ΣΤΟ ΑΜΦ. Α

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: