ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΩΡΑ ΝΑ ΑΠ-ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ

12 Feb

Το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί κομβική αναδιάρθρωση και επίθεση από πλευράς κεφαλαίου στη δυνατότητα του κόσμου της εργασίας να ζει και να δουλεύει. Αποτελεί συνέχεια και οξύνει τα βάρβαρα μέτρα της προηγούμενης περιόδου που προωθούν το νέο ακόμα πιο εκμεταλεύσιμο μοντέλο εργαζομένου, τον εργαζόμενο που παλέυει μεταξύ ανεργίας, μαυρης εργασίας και επισφάλειας. Μετατρέπει το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, σχεδόν ολοκληρωτικά σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό, με “προσωπικά ποσοστά αναπλήρωσης” και “προσωπικές διαφορές”. Η κοινωνική ασφάλιση απο καθολικό δικαίωμα μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη. Τσακίζει τις σωρευτικά μειωμένες καθ΄όλη την 5ετία των μνημονίων συντάξεις , καθιστά εξοντωτικές τις εισφορές, καθιστά αδύνατη την άσκηση ελευθερού επαγγέλματος και ανοίγει την πόρτα στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί με χιλιάδες ψέματα να παρουσιάσει μια τελείως διαφορετική εικόνα για το σχέδιο νόμου και τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτού σε μηχανικούς , γιατρούς , δικηγόρους , αγρότες κτλπ. Χρησιμοποιεί επίσης την συστημική προπαγάνδα για να δημιουργήσει διαιρέσεις στις πληττόμενες κοινωνικές κατηγορίες και να οξύνει τον κοινωνικό αυτοματισμό βρίσκοντας πάτημα στις ηγεσίες και την “αριστοκρατεία” των αντιστοιχων κλάδων, που επιζητούν επιμέρους διορθώσεις, θέλωντας να διατηρήσουν τα όποια προνόμια είχαν.

Αυτό που θέλει να αποφύγει είναι ο  συντονισμός και η ενιαία απάντηση όλων των εργαζομένων που έχουν υλικό συμφέρον ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ .

 

Πώς επηρεάζει το ασφαλιστικό συγκεκριμένα τους μηχανικούς ;

 

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. Αύξηση 0.9% για μισθωτούς και για αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς και αμειβόμενους με ΔΠΥ (μπλοκάκι) οι εισφορές φτάνουν στο 38,45 % του εισοδήματος +10€/μήνα για ΟΑΕΔ .

Άμα προστεθεί και η 26% φορολογία, το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης και η προκαταβολή φόρου η παρακράτηση φτάνει κοντά στα 2/3 του εισοδήματος

  • Υποχρεωτική καταβολή εισφορών με ελάχιστο ποσό εισφοράς ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ που προκύπτει από το βασικό μισθό , δηλαδή 2823 € ετησίως ανεξαρτήτως εισοδήματος.
  • Κατάργηση της έκπτωσης 50% που ίσχυε κατά την πρώτη 5ετία ασφάλισης.
  • Σύνταξη στα 67 ή στα 40 χρόνια εργασίας , και όποιος αντέξει
  • Μειώσεις συντάξεων λόγω της μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης και οριστικής κατάργησης της Ειδικής Προσαύξησης. Μοναδικό εγγυημένο ποσό η Εθνική σύνταξη των 384€ .

Η μαζική και δυναμική επανεμφάνιση του λαού και της νεολαίας στον δρόμο, με αποκορύφωμα την μαζική απεργία της 4/2 δείχνουν οτι οι “ελπίδες” τουςνα περάσουν τη νέα αντιλαική επίθεση χωρίς να ανοίξει ρουθούνι δεν θα βγουν αληθινές. Με τη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα μας να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο που καταστρέφει το εργασιακό παρόν και μέλλον μας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: