ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

24 Nov

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Κάθε 5 χρόνια λαμβάνει χώρα σε διαφορετική πόλη κάθε φορά η διεθνής έκθεση International Expo που αφορά μεγαλοεπιχειρηματίες που συζητάνε για επενδύσεις/καινοτομίες/επιχειρηματικές ιδέες. Φέτος επιλέχθηκε να γίνει στο Μιλάνο. Από τη διοργάνωση της δεν έλειψαν τα οικονομικά σκάνδαλα, οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας όσων εργάστηκαν για τη διεξαγωγή της, οι επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας για ένα διάστημα πριν την έκθεση καθώς «άδειασε» τους δρόμους του Μιλάνο από οτιδήποτε θα «χαλούσε» το πανηγυράκι των μεγαλοεπιχειρηματιών ( μετανάστες, άστεγους, ιερόδουλες κλπ ),την ίδια ώρα μάλιστα που η Ιταλική Κυβέρνηση ψηφίζει μέτρα και προϋπολογισμούς λιτότητας.
Ως απάντηση και σε αυτό αλλά και λόγω του ότι συνέπεσε με την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώθηκε την 1/5 μεγάλη anti-expo διαδήλωση στο Μιλάνο με κεντρικό σύνθημα το ‘’Φτάνει πια’’ με συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας.

Στη διαδήλωση αυτή πήραν την πολιτική επιλογή να συμμετάσχουν και οι 5 Έλληνες φοιτητές  αλληλέγγυοι στην κινητοποίηση του Ιταλικού λαού.

Η απάντηση του Ιταλικού κράτους στη μαζική και μαχητική διαδήλωση ήταν ακραία επιτόπια καταστολή αλλά και μαζικές προσαγωγές – συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.
Έτσι την επόμενη μέρα ( 2/5 ) και ενώ εξέρχονταν από τοπική καφετέρια οι 5 φοιτητές προσήχθησαν, κρατήθηκαν για ώρες στο τμήμα της περιοχής χωρίς παρουσία διερμηνέα όπου και τους έγινε υποχρεωτική λήψη DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι μιας και δεν προέκυψαν κατηγορίες εναντίον τους.

6 μήνες μετά…

Τα ξημερώματα όμως της 12/11 ( ημέρα της Πανεργατικής απεργίας ) αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στα σπίτια των 5 φοιτητών κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και τους συνέλαβαν κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης με τις Ιταλικές αρχές να απαιτούν την έκδοση τους στην Ιταλία και να τους προσδίδει κατηγορίες που με το Ιταλικό Δίκαιο τιμωρούνται ως και με 15 χρόνια φυλάκισης την ίδια ώρα που τα ιταλικά media έχουν αναλάβει το ρόλο της δημόσιας διαπόμπευσης τους δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους.

Γιατί όμως όλα αυτά;

Είναι φανερό ότι σε περιόδους κρίσης το κράτος θωρακίζεται. Λόγω της αδυναμίας να δοθεί προοπτική στο λαό και στη νεολαία και υπό το φόβο των κοινωνικών εκρήξεων το κράτος οξύνει την καταστολή και βρίσκει τους εχθρούς στην αγωνιζόμενη νεολαία, στον αγωνιζόμενο λαό. Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται και η δίωξη των 5 αγωνιστών φοιτητών η οποία αποτελεί και μία ποιοτική τομή στην όξυνση της καταστολής. Η χρήση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ( θεσμός που καθιερώθηκε πέρυσι με αφορμή την αντιμετώπιση του trafficking και της εμπορίας ναρκωτικών ) πρώτη φορά για τέτοιου είδους υπόθεση, η απαίτηση των ιταλικών αρχών για έκδοση στην Ιταλία και οι απειλές για φυλάκιση μέχρι 15 έτη έχουν ένα ξεκάθαρο στόχο. Να τρομοκρατήσουν οποιονδήποτε τολμά να αμφισβητεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Οποιονδήποτε προσπαθεί να αρθρώσει λόγο και πρακτικές ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας.

Απέναντι σε αυτό το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία δε θα μείνουμε άπραγοι!
Αυτές οι διώξεις είναι εικόνα από το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Η πάλη για το δικαίωμα μας να διαμαρτυρόμαστε, να διαδηλώνουμε, να εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη περνάει από τη μη έκδοση και την αθώωση των 5 συμφοιτητών μας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ   ΑΝΑΓΚΕΣ        ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Σέκερη και Βασ. Σοφίας) ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/11 ΣΤΙΣ 18.00
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11 ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΤΙΣ 12.00 στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στου συλληφθέντες της πορείας no expo

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: