ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11.11

10 Nov

Κάθε χρόνο ο Νοέμβρης είναι ένας πολύ ιδιαίτερος μήνας. Είναι ο μήνας που μας ξυπνά την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του ’73, και ακόμη περισσότερο ο μήνας που έρχεται να μας θυμίσει την τεράστια αναγκαιότητα για δυναμικούς εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες στο σήμερα. Το Νοέμβρη του ’73 με πυροδότη το φοιτητικό κίνημα, ξέσπασε μία κοινωνική εξέγερση με ξεκάθαρο ταξικό χαρακτήρα. Αυτή η εξέγερση έχοντας στους κόλπους της φοιτητές, νεολαίους και εργαζομένους κλόνισε σε τέτοιο σημείο την χούντα των συνταγματαρχών ώστε αυτή να πέσει μερικούς μήνες μετά.

Σήμερα 42 χρόνια μετά ο λαός και η νεολαία είναι αντιμέτωποι με μία χούντα. Αυτή τη φορά όχι με τη χούντα των συνταγματαρχών αλλά με τη χούντα των όσων τόσα χρόνια λυμαίνονται τα πλούτη μας. Εδώ και πέντε χρόνια όλες οι κυβερνήσεις χέρι-χέρι με την ΕΕ και το ΔΝΤ μας βομβαρδίζουν με μέτρα που οδηγούν την πλειοψηφία της κοινωνίας στη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση, την εξαθλίωση.

Ειδικά με την υπογραφή του τρίτου και χειρότερου μνημονίου το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο. Το 3ο μνημόνιο διαλύει το ασφαλιστικό κοινωνικό σύστημα, τσακίζει τις συντάξεις, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, με την φοροεπιδρομή δίνει τη χαριστική βολή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Φυσικά δεν αφήνει και στο απυρόβλητο την Παιδεία. Επιτίθεται ξεκάθαρα στο δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο καθώς το 3ο μνημόνιο προβλέπει την πλήρη υποταγή και εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ ( δίδακτρα, διάλυση πτυχίων, ξεπούλημα κ.α ) σε συνέχεια των όσων έχουν επιφέρει στα ιδρύματα οι νόμοι Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου. Με τη διάλυση των πτυχίων/κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων και την υποχρηματοδότηση να αποτελούν τις κύριες πτυχές τους.

Τέλος, όλοι μας έχουμε γνώση του προσφυγικού ζητήματος που συνεχίζει να δημιουργεί τραγωδίες καθημερινά στο Αιγαίο. Οι ίδιοι που επιβάλλουν τις παραπάνω πολιτικές είναι οι ίδιοι που δημιουργούν πολέμους και ακραία φτώχεια στις χώρες αυτές. Η απάντηση τους; Κροκοδείλια δάκρυα και κλειστά σύνορα, φράκτες, frontex ή άνοιγμα των συνόρων για εισροή του «απαιτούμενου», για αυτούς ,αριθμό προσφύγων/μεταναστών καθώς αποτελούν φτηνά εργατικά χέρια. Εμείς σε αυτό πέρα από τις συγκλονιστικές προσπάθειες αλληλεγγύης που έχουνε γίνει πρέπει να συμβάλλουμε για τη διαμόρφωση ενός πολιτικού πλαισίου που θα θέτει τα ζητήματα του σταματήματος του πολέμου, των ίσων δικαιωμάτων προσφύγων/μεταναστών και την ελεύθερη μετακίνηση τους εντός ΕΕ.

Τα παραπάνω συνθέτουν μια πραγματικότητα που δε μας χωράει! Για αυτό και σε μία περίοδο που γίνονται τα πρώτα βήματα κινηματικής επανεμφάνισης του εργατικού και λαϊκού κινήματος στους δρόμους ο Φοιτητικός μας Σύλλογος θεωρούμε πως δεν πρέπει να παραμείνει αδρανής. Πλάι στην εργαζόμενη πλειοψηφία πρέπει να δώσουμε το παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις τις 12 Νοέμβρη, καθώς και στην αντιπολεμική/αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11 ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΟ ΑΜΦ. Α

logotyrvi

Advertisements

2 Responses to “ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11.11”

  1. Giannis Diamantidis 11/11/2015 at 20:49 #

    Παιδια τι αποφασιστηκε τελικα?

    • apteaak 24/11/2015 at 22:50 #

      Η προηγούμενη συνέλευση δεν είχε απαρτία για 7 άτομα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: