ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ ΕΜΠ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4

27 Apr

Παρά την αλλαγή της κυβέρνησης την 25η Γενάρη βλέπουμε ότι τα προβλήματα τα δικά μας, των γονιών μας, των διπλανών μας παραμένουνε ίδια. Η πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υπογραφή της συμφωνίας γέφυρας και τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και συνολικά την επιλογή της να παίζει μπάλα στο γήπεδο της ΕΕ και του ΔΝΤ με τα δημοσιονομικά σύμφωνα, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και το χρέος αναγκάζουν λαό και νεολαία να πληρώνουν καθημερινά μία κρίση την οποία δε δημιούργησαν.
Αυτές ακριβώς οι επιλογές της κυβέρνησης δε θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και τις πολιτικές της για την Παιδεία και το Πανεπιστήμιο ειδικότερα.
Συγκεκριμένα στην ήδη διαλυμένη κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η κυβέρνηση φέρνει νέο πολυνομοσχέδιο στο οποίο ενσωματώνει ορισμένες προηγούμενες απαιτήσεις του φοιτητικού κινήματος (διαγραφές, συμβούλια ιδρύματος, κατάργηση αμισθί εργασίας προπτυχιακών), γεγονός που αποτελεί κατάκτηση του, καθώς τόσα χρόνια πάλευε για όλα αυτά. Το σημαντικό, όμως, είναι τι ΔΕΝ περιλαμβάνει αυτό το νομοσχέδιο. Απουσιάζει κάθε αναφορά στα ζητήματα της εργασιακής προοπτικής των αποφοίτων καθώς δεν αγγίζει τη διάσπαση των πτυχίων, τον ατομικό φάκελο προσόντων, τις πιστωτικές μονάδες. Δε γίνεται καμία αναφορά τόσο στα θέματα των μετεγγραφών και της φοιτητικής μέριμνας ( εστίες, σίτιση κλπ ), όσο και στην επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων δυσχεραίνοντας έτσι περαιτέρω την φοιτητική μας καθημερινότητα, αλλά και συνολικά τη δυνατότητα μας να σπουδάσουμε. Η απουσία όλων αυτών των αναφορών γίνεται μάλλον «γιατί δεν υπάρχει ευρώ», όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο Υπ. Παιδείας Μπαλτάς σε κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων το προηγούμενο διάστημα. «Δεν υπάρχει ευρώ» για τις σπουδές και τις ανάγκες μας λοιπόν.
Επειδή όμως η ασκούμενη πολιτική για να επιβληθεί απαιτεί και την καταστολή, ξεχνώντας τις αναφορές περί «αφοπλισμού της αστυνομίας» και «αποφυγής ρίψης χημικών» είδαμε το προηγούμενο διάστημα τις δυνάμεις καταστολής να εισβάλλουν στο άσυλο, σπάζοντας την κατάληψη της πρυτανείας που γινόταν για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ ’ και του τρομονόμου . Είδαμε επίσης την επίθεση της αστυνομίας στην πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, δείχνοντας ξεκάθαρα κυβέρνηση και κράτος με ποιανού την πλευρά είναι, εννοώντας φυσικά ενάντια σε αυτούς που πάνε κόντρα στα συμφέροντα του Μπόμπολα και του κάθε Μπόμπολα.
Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, λοιπόν, έρχεται και η φετινή εργατική Πρωτομαγιά να θυμίσει πως όπως το 1886 στο Σικάγο έτσι και σήμερα ο λαός και η νεολαία πρέπει να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους ανατρέποντας όλες αυτές τι βάρβαρες πολιτικές ενόψει μάλιστα και τις επικείμενης – καθώς φαίνεται- νέας συμφωνία τις κυβέρνησης με τους «θεσμούς». Να γράψουμε τη δική μας ιστορία ανατρέποντας την επίθεση δημιουργώντας ρήγματα και νίκες. Για να ανατραπούν όλοι όσοι μας έφεραν ως εδώ ( κυβερνήσεις, ΕΕ, ΔΝΤ) και να πάρουμε επιτέλους την κατάσταση και τις ίδιες μας τις ζωές στα χέρια μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4 ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΟ ΑΜΦ.Α logotyrvi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: