ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

30 Nov

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας  στη σχολή μας είναι το τι θα γίνει με τις μεταγραφές. Πολλοί συνάδελφοί μας νοιώθουν ότι βρίσκονται στον αέρα καθώς έχει περάσει ενάμισης μήνας από την αρχή του εξαμήνου και δεν ξέρουν σε ποιο ίδρυμα θα σπουδάσουν!

Για ποιο λόγο όμως έχει δημιουργηθεί τόσο μεγάλο πρόβλημα;

Σε μία περίοδο που οι φοιτητές συναντούν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαθέτει χρήματα μόνο για security στις σχολές και να  μειώσει κατακόρυφα την χρηματοδότηση για τα πανεπιστήμια -για παράδειγμα ο προϋπολογισμός λειτουργίας του ΕΜΠ από τα 30 εκατομμύρια ευρώ πριν από λίγα χρόνια έχει φτάσει φέτος στα 5!, ενώ τα επαρχιακά ιδρύματα υπολειτουργούν, μέχρι να έρθει το σχέδιο Αθηνά 2 και να κλείσει αρκετά απ’ αυτά. Για αυτό το λόγο η ίδια αποφάσισε να μετατοπίσει αλλού αυτή της την αδυναμία και εισηγήθηκε  μεγάλο αριθμό μεταγραφών στα κεντρικά τμήματα των σχολών.

Στη συνέλευση τμήματος ειδικής σύνθεσης πριν 3 εβδομάδες  αναφέρθηκε από καθηγητές της σχολής μας ότι ‘δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα τόσο μεγάλο πρώτο έτος’ και ‘εφόσον δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το κράτος’(sic), ακούστηκαν φαιδρότητες τύπου: να γίνουν διαγνωστικά τεστ και να χωριστούν σε 2 τμήματα, προχωρημένων και μη, και να μπουν τα μαθήματα του δεύτερου αργά το βράδυ ώστε να μην έρχεται κανένας ή οι υπό μεταγραφή να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια του χρόνου! Άρα υπουργείο-καθηγητές λένε ουσιαστικά: κανένα βάρος στις πλάτες μας, να κόψουν το κεφάλι τους οι φοιτητές.

Τι απαιτούμε εμείς:

-Να μη χαθεί κανένα εργαστήριο από αυτό το εξάμηνο για κανένα φοιτητή υπό μεταγραφή

-Να  εξασφαλιστούν από τώρα οι υποδομές και για το επόμενο εξάμηνο. (καθηγητικό προσωπικό, αίθουσες, αναλώσιμα)

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε κίνηση κάνουν πρυτάνεις και κοσμήτορες για υποβάθμιση του πτυχίου μας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μας βρουν απέναντί τους . Όταν προσπαθούν να μας διαγράψουν το μέλλον και να μας κάνουν γενιά της ανεργίας και της μετανάστευσης, αυτό δεν αφορά μόνο τους αντιπροσώπους των παρατάξεων αλλά το σύνολο των φοιτητών. Για αυτό το λόγο είναι ζήτημα και καθήκον όλου του φοιτητικού συλλόγου, να υλοποιήσει την απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, με μαζική παρουσία στη συνέλευση τμήματος της Δευτέρας ώστε οι φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

 -Όλοι στη συνέλευση τμήματος την Δευτέρα στις 9.00π.μ για  να πιέσουμε να βρεθεί λύση για τους μεταγραφέντες

logo tyrvi-tel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: