Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου την Τετάρτη 19/11

18 Nov

Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι στην κοινοβουλευτική χούντα που έχουν επιβάλει κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ ο μόνος διάλογος που υπάρχει με την νεολαία που αγωνίζεται είναι αυτός των lock-out, των ΜΑΤ, του ξύλου και των δακρυγόνων.

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Σε συνέχεια της στάσης που κράτησε απέναντι στους φοιτητές που έθεταν τα αιτήματά τους στην Σύγκλητο με ΜΑΤ και απειλές, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Φορτσάκης προχώρησε στον αποκλεισμό του κτηρίου της Νομικής την Πέμπτη 13/11  με ΜΑΤ όταν μέσα από την συνέλευση του φοιτητικού τους συλλόγου αποφάσισαν κατάληψη της σχολής. Την Πέμπτη το πρωί μάλιστα 2 μέλη του φοιτητικού συλλόγου δέχθηκαν επίθεση από ΔΕΛΤΑδες που τους έστειλαν στο νοσοκομείο. Στην μαζική πορεία του απογεύματος της Πέμπτης είδαμε τα ΜΑΤ να επιτίθενται με μανία στους φοιτητές που θέλησαν να μπουν στο κτήριο του Πολυτεχνείου της Πατησίων για να συντονίσουν την δράση των συλλόγων τους. Αποκορύφωμα αποτελεί κι η παρουσία 7000 αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την πορεία της 17 Νοέμβρη. “Προληπτικές” προσαγωγές, κρότου λάμψης, ξύλο και δακρυγόνα στην πορεία και όργιο τρομοκρατίας στο κέτνρο της Αθήνας με ομάδες ΔΕΛΤΑ να χτυπούν όποιον βρουν μπροστά τους, να εισβάλουν σε μαγαζιά και σπίτια… Ας σημειωθεί πως ταυτόχρονα στο ΑΠΘ μπάτσοι μπήκαν στο άσυλο για να κυνηγήσουν μέλη των φοιτητικών συλλόγων που επέστρεψαν στοχώρο μετά την πορεία της 17 Νοέμβρη.

Ποια είναι όμως η ουσία αυτής της αναβαθμισμένης καταστολής και για πιο λόγο το κράτος (κυβέρνηση, πρυτανείες, αστυνομία) επιλέγει να επιτεθεί με τέτοια βιαιότητα στις νεολαιίστικες και λαϊκές κινητοποιήσεις;

Είναι δεδομένη η προσπάθεια της κυβέρνησης-Ε.Ε. να εφαρμόσουν όλο το πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στα πανεπιστήμια με τις διαγραφές, τους οργανισμούς και το ξεπούλημά τους. Κάτι το οποίο προϋποθέτει τον αποκλεισμό των φοιτητών από οποιαδήποτε διαδικασία λήψης αποφάσεων αλλά και την καταστολή των “θρασιμιών” -βλέπε φοιτητικοί σύλλογοι- που τολμούν να αμφισβητήσουν την πολιτική τους εντός κι εκτός πανεπιστημίων. Αντίστοιχα καταστέλλουν και τους μαθητές -με χουντικές μεθόδους- που εναντιώνονται στο Νέο Λύκειο και την υποχρηματοδότηση.

Πέρα από το χώρο της εκπαίδευσης, θέλουν να επιβάλλουν μία κατάσταση για τη νεολαία όπου θα δουλεύει με μισθούς πείνας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με voucher κτλ, θα μεταναστεύει ή θα στοιβάζεται στις ουρές της ανεργίας. Ο αγώνας κι η αντίσταση της νεολαίας σε αυτή την κατάσταση ποινικοποιείται στη λογική του εθνικού συμφέροντος και της ανάπτυξης. Γι’ αυτό χρειάζονται την καταστολή της νεολαίας, την στοχοποίησή της και την εμπέδωση μιας πραγματικότητας “τάξης και ασφάλειας” στα πλαίσια ενός μόνιμου κράτους… έκτακτης ανάγκης. Μια εμπέδωση που περνάει και μέσα από το πανεπιστήμιο με τη λογική του ατομισμού, την ποινικοποίηση των αγώνων, την καταπάτηση του ασύλου.

Για την νεολαία ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας είναι ο δρόμος της υποταγής και της αποδοχής του μαύρου μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Να συνηθίσουμε την φτώχεια, την ανεργία και την αστυνομοκρατία. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός των συλλογικών αγώνων. Αυτών που με τον λαό στο πλάι θα μπορέσουμε να τους ανατρέψουμε με τα Πολυτεχνεία της γενιάς μας και να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας κόντρα στην κρατική τρομοκρατία και την καταστολή.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/11 ΩΡΑ 12.30 αμφ.Α

logotyrvi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: