Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων Μηχανικών, την Τρίτη 4/11 στις 12:30 στο αμφιθέατρο Α

2 Nov

Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον ότι το υπουργείο στοχεύοντας στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστήμιου, προσπαθεί να περάσει από πέρσι τις διαγραφές και το σύνολο των οργανισμών σε όλα τα ιδρύματα πανελλαδικά .Είναι χαρακτηριστικό όμως πως οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις των φοιτητών κατάφεραν να καθυστερήσουν την εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και κανένας φοιτητής να μην έχει διαγραφεί!

Έτσι, στην προσπάθειά του το υπουργείο και οι νέες διοικήσεις ,να καταπνίξουν οποιαδήποτε αντίδραση , επιλέξανε την τεχνική της σκληρής καταστολής. Η κίνηση αυτή φαίνεται ξεκάθαρα και στα γεγονότα του ΕΚΠΑ , όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι έπειτα από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων στην προσπάθειά τους να παραδώσουν τα ψηφίσματά τους στον πρύτανη, αντίκρισαν τα ΜΑΤ , τα οποία τους απέτρεψαν την εισοδό τους στο κτήριο , με ξύλο και χημικά! Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με την προσπάθεια εισαγωγής security συντάσσουν μία κατεύθυνση καταστολής του φοιτητικοί κινήματος , καταπάτησης των κατακτήσεων των φοιτητών (όπως η συμμετοχή στα όργανα συνδιοίκησης), αλλά και διάλυση οποιονδήποτε συλλογικών διαδικασιών (όπως στη φιλοσοφική που καθηγητές προσπάθησαν με τραμπουκισμούς να σπάσουν την κατάληψη του φ.σ).

Η επίθεση όμως δεν σταματά μόνο στο πανεπιστήμιο.Πολλοί από εμάς έχουν ακούσει για τις αλλαγές στο Λύκειο . Ουσιαστικά πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία οι μαθητές θα δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις για τα τρία χρόνια του λυκείου αντί για ένα. Αυτό επομένως σπρώχνει τους μαθητές ακόμα περισσότερο στα φροντιστήρια, με αποτέλεσμα πολλοί που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά να πηγαίνουν σε σχολές επαγγελματικής κατάρτισης και να τους περιμένει ένα ακόμα δυσκολότερο εργασιακό μέλλον. Εκτός αυτού όμως οι μαθητές με το τόσο πιεσμένο πρόγραμμά τους, στερούνται τη δυνατότητα ελεύθερου χρόνου και δημιουργικής ενασχόλησης με άλλα πράγματα, όσο και τη δυνατότητα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Αυτές οι αλλαγές έρχονται σε συνδυασμό με τις αξιολογήσεις καθηγητών, που για το υπουργείο ουσιαστικά μεταφράζονται σε απολύσεις, τις συγχωνεύσεις σχολίων και την αύξηση των σχολών ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η επίθεση που δέχεται η παιδεία στο σύνολο της, είναι ενιαία και με πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ακριβώς στη βάση αυτού πιστεύουμε πως και η απάντηση και οι διεκδικήσεις μας πρέπει να είναι ενιαίες και συνολικές. Αυτό θα συμβεί μέσα από το συντονισμό όλων των κομματιών της εκπαίδευσης και κοινό αγώνα ενάντια στο νέο Λύκειο , στην αξιολόγηση των καθηγητών , στις απολύσεις των διοικητικών, τις διαγραφές και τους οργανισμούς. Πιστεύουμε λοιπόν ότι η Πανελλαδική κινητοποίηση στις 6 Νοέμβρη πρέπει να αποτελέσει κεντρικό κόμβο διεκδίκησης και επιβολής του δικαιώματός μας να σπουδάζουμε ,να εργαζόμαστε με αξιοπρεπείς όρους και να ζούμε ελεύθερα .

Για όλα αυτά τα ζητήματα, καλούμε κάθε μέλος του φοιτητικού συλλόγου να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 4/11 στις 12.30 στο αμφιθέατρο Α, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά, κόντρα στη ατομική λογική που μας επιβάλλουν, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: