Κάλεσμα για την Γενική Συνέλευση Μηχανολόγων Μηχανικών, Τρίτη 17/6

16 Jun

Οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ, μαζί με τους εργαζόμενους πολλών ακόμη ιδρυμάτων, έδωσαν, τον περασμένο Σεπτέμβρη, έναν τρίμηνο αγώνα κόντρα τόσο στις απολύσεις περίπου του μισού διοικητικού προσωπικού , όσο και ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές μπήκαν στον αγώνα μαζί τους για να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις και την υποβάθμιση των σπουδών τους, αλλά και ενάντια στο μέλλον της εργασιακής ανασφάλειας και της ανεργίας, εικόνα του οποίου αποτελούν και οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ. Η δέσμευση για επαναπρόσληψη μέσω εσωτερικής κινητικότητας που έλαβαν οι εργαζόμενοι από το υπουργείο δεν έχει εκπληρωθεί οπότε, πλησιάζοντας η προθεσμία της οριστικής απόλυσης, αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις.

Η μη τήρηση της δέσμευσης δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει καθώς αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι με διάλογο και συμβιβασμούς ένας αγώνας δεν μπορεί να πετύχει το στόχο του. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα τους μέσα από κοινό ανυποχώρητο αγώνα. Όπως είναι ο αγώνας που δίνουν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και οι σχολικοί φύλακες

ΟΡΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ;
Τα τελευταία χρόνια με την πρόφαση της κρίσης βιώνουμε μια τεράστια επίθεση σε όλα μας τα δικαιώματα. Ο χώρος της παιδείας δεν θα μπορούσε να μείνει ανέπαφος. Συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο, αφού το χρεοκόπησαν με το κούρεμα της περιουσίας του και την έλλειψη χρηματοδότησης, προσπάθησαν να το διαλύσουν με τις απολύσεις και τώρα μένει να το ξεπουλήσουν. Σε αυτή τη λογική κινείται και ο οργανισμός που, ενώ κατά τα λεγόμενα του Υπουργείου θα αποτελούσε το μέσο για την επαναπρόσληψη των διαθέσιμων, έρχεται να περάσει τη διάσπαση του πτυχίου, τις διαγραφές, τα δίδακτρα, να ξεπουλήσει επιστημονικές έδρες σε ΝΠΙΔ και να παραχωρήσει σε εργολαβίες ότι ήταν ως τώρα χρηματοδοτούμενο από το κράτος.
Ανάχωμα στα σχέδια τους μπορεί να αποτελέσει ένα μέτωπο φοιτητών και εργαζόμενων όλων των ιδρυμάτων με αιτήματα:
• Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο
• Καμία απόλυση
• Κανένας οργανισμός
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως ο μόνος τρόπος να σπουδάσουμε αλλά κα να μην απολυθεί κανένας είναι ο κοινός αγώνας για δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Εργαζόμενοι και φοιτητές δεν πρέπει να χάσουν χρόνο περιμένοντας κάποιο σωτήρα. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Όλες/ Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου την Τρίτη 17/6 στο αφμ.Α στις 12.30 !!

logotyrvi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: