Κάλεσμα Γ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών, την Τρίτη 8/4 στις 12:30 στο αμφιθέατρο Α

6 Apr

Κάλεσμα για την Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Μηχανολόγων Μηχ. την Τρίτη 8/4

Πανηγυρικά τελείωσε η συνάντηση του ECOFIN στις 1/4, ανακοινώνοντας την εκταμίευση της επόμενης δόσης σε πακέτα αλλά και την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και την είσοδο στην ευημερία και στην ανάπτυξη. Βέβαια για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι 11.500 απολύσεις στο δημόσιο, να διαλυθεί κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν παιδείας σε όλα της τα επίπεδα, να διαλυθεί ότι είχε μείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και να αντιμετωπιστεί η ανεργία με 5μηνα προγράμματα των 300 ευρώ.

Είναι ξεκάθαρο πως οι κορώνες της ανάπτυξης που έρχονται από κυβέρνηση και Ε.Ε. πατάνε πάνω  στην εξαθλίωση του λαού. Η ανεργία καλπάζει και οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται παρέχουν μισθούς πείνας ενώ ταυτόχρονα η περαιτέρω φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων (βλ. Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, φορολογία στους αγρότες, πλειστηριασμοί) οδηγεί την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στην φτώχεια.

Αυτή η επίθεση στους εργαζόμενους και το σύνολο του λαού δεν θα μπορούσε βεβαίως να πραγματοποιηθεί χωρίς την αυταρχικοποίηση του κράτους και την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών. Άλλοτε με φασίστες που ξαμολιούνται με την ανοχή του κράτους και δολοφονούν, άλλοτε με τις απαγορεύσεις πορειών, το ξύλο και τα βασανιστήρια, άλλοτε με απαγορεύσεις πορειών. Μια κατάσταση που θέλουν να φέρουν και με διάφορους τρόπους πιο εξειδικευμένα μέσα στα πανεπιστήμια με τους εσωτερικούς κανονισμούς, επιβάλλοντας την πειθάρχηση στους φοιτητές προκειμένου να διασφαλίσουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθούν με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, με βασικό όχημα τον νόμο Διαμαντοπούλου. Μια πρώτη γεύση των πανεπιστημίων που θέλουν πήραμε το περασμένο καλοκαίρι με την εισβολή ΜΑΤ και αστυνομίας μέσα στο Πολυτεχνείο της Πατησίων αλλά και την συνεχή παρουσία μπάτσων σε κάθε γωνία γύρω από το κτήριο της ΑΣΟΕΕ που με αφορμή την “πάταξη του παραεμπορίου” κυνηγούν φτωχούς μετανάστες και πνίγουν στα χημικά τους φοιτητές του ιδρύματος.

Σε όλα αυτά η απάντηση του εργατικού και φοιτητικού κινήματος πρέπει να είναι αποφασιστική και ανατρεπτική. Με αφορμή και την γενική απεργία της 9ης Απριλίου, οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να συνεδριάσουν, να βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν φέρει, ενάντια στην ανεργία και την μετανάστευση για την επιβίωση. Ειδικά σε μια περίσταση που η επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εντείνεται μέσω και του μέτρου των διαγραφών, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να κάνει βήματα για την δυναμική του επανεμφάνιση, θέτοντας και τα δικά του αυτοτελή ζητήματα για δημόσια και δωρεάν παιδεία και καμία σκέψη για διαγραφές. Όταν στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο εξισώνει τα πτυχία δημόσιων πανεπιστημίων 5ετούς διάρκειας για Τοπογράφους, Πολιτικούς Μηχανικούς και Αρχιτέκτονες με αυτά κολεγίων που παρέχουν πτυχία 3ετούς φοίτησης, η απάντηση του φοιτητικού κινήματος δεν πρέπει να είναι η σιωπή αλλά ο αγώνας ενάντια στην διάλυση της δωρεάν και δημόσιας παιδείας και την ταυτόχρονη υπονόμευση της ήδη δυσοίωνης εργασιακής μας προοπτικής.

Στις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας, στις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε, στον αυταρχισμό του κράτους και την καταστολή να δώσουμε απάντηση στους δρόμους με συλλογικές και αγωνιστικές αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων.

Ολοι/Όλες στην Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου την Τρίτη 8/4 ώρα 12.30 στο αμφ.Α!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: