Κάλεσμα για την Γενική Συνέλευση Μηχανολόγων Μηχ., Τετάρτη 29/1

28 Jan

 

Τις τελευταίες μέρες , ίσως πιο ξεκάθαρα από ποτέ ,η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου απέδειξε τη νεοφιλελεύθερη και φασίζουσα ταυτότητά της . Από τη μία ,η «δολοφονία» των μεταναστών στο Φαρμακονήσι , από το λιμενικό, που είναι ουσιαστικά η υλοποίηση της ακροδεξιάς ρητορείας της Ν.Δ. και από την άλλη η βεβήλωση του σημείου που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από χρυσαυγίτες .

Κομμάτι όμως αυτής της πολιτικής είναι και η διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν πανεπιστημίου. Η κατάσταση αυτή έρχεται να εξειδικευτεί στο σήμερα μέσω των πρότυπων εσωτερικών κανονισμών, οι οποίοι συμπυκνώνουν όλη την ουσία της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, όχι μόνο διαμορφώνοντας μια οδυνηρή καθημερινότητα για τους φοιτητές αλλά και ορίζοντας πολύ χειρότερους όρους ένταξης στην αγορά εργασίας. Αν μπορούσαμε να ομαδοποιήσουμε περίπου το σύνολο των εσωτερικών κανονισμών αυτό θα ήταν ως εξής:

1)Σπάσιμο του πτυχίου σε 3+2 και εφαρμογή του Συστήματος Πιστωτικών Μονάδων (ECTS)

2)Δίδακτρα στα μεταπτυχιακά (+2).

3)Διαγραφές στα ν+2 έτη και σε περίπτωση αποτυχίας στις εξετάσεις ενός μαθήματος πάνω από ορισμένο αριθμό φορών .

4)Ιδρύονται Σχολές Δια Βίου Μάθησης : Επί της ουσίας πρόκειται για θεσμό κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων επί πληρωμή και δια βίου.

5)Θεσμοθετούνται προγράμματα σπουδών σύντομης διάρκειας (1 ή 2 ετών) .

6)Πειθαρχικά Συμβούλια .

7)Μετακύλιση κόστους στους φοιτητές από σίτιση, στέγαση, συγγράμματα κ.τ.λ.

8)Φοιτητικά δάνεια και αποπληρωμή με ανταποδοτική εργασία, που προφανώς όλοι καταλαβαίνουμε σε τι συνθήκες εργασίας θα πραγματοποιείται.

Επίσης , δεδομένου της αξιολόγησης της ΑΔΙΠ οι φοιτητές θα πρέπει να είναι έτοιμοι ένα επόμενο διάστημα να έρθουν αντιμέτωποι με ένα σχέδιο Αθηνά 2, το οποίο χτυπάει την πόρτα και του ΕΜΠ πλέον δεδομένου και των τελευταίων εξωτερικών αξιολογήσεων σε σχολές όπως των ηλεκτρολόγων ,των πολιτικών κ.λ.π. .Είναι σημαντικό γιατί αυτή η διαδικασία όχι μόνο θα υποβαθμίσει το σύνολο των σχολών, συγχωνευόμενες και μη, αλλά θα διαγράψει ένα μέρος τν φοιτητών από το χάρτη της εκπαίδευσης.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα ο φοιτητικός σύλλογος καλείται ανταποκριθεί για μία ακόμα φόρα. Το γεγονός ότι με απόφαση φοιτητικού συλλόγου κατορθώσαμε να κερδίσουμε όχι μονάχα μία βδομάδα παραπάνω εξεταστική ,αλλά να είναι και διπλή, αποτελεί απόδειξη ότι οι συλλογικές διεκδικήσεις φέρουν αποτέλεσμα και οι συλλογικοί αγώνες νίκες.

Όλοι/Όλες στη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Μηχ., Τετάρτη 29/1 ώρα 12.30 στο αμφ. ΑImage

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: