Νέα Γ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών τη Δευτέρα 5/11 στο Αμφιθέατρο Α

4 Nov

Κάλεσμα στη νέα Γ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών

Μετά από μία σειρά κινητοποιήσεων για τα αντιλαϊκά μέτρα του Μνημονίου και του ΔΝΤ, μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, σε μια μεγάλη μάχη ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων, της κυβέρνησης και της ΕΕ. Στη Βουλή, η τρόικα εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ψηφίζει, καθ’ υπόδειξιν της τρόικας του ΔΝΤ, ένα “τελευταίο” πακέτο 14 δις για την οικονομία του κράτους, εξίσου αποτυχημένο με τα προηγούμενα που μας έφεραν ως εδώ.

Ένα νέο πακέτο μέτρων που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση και τη χρεοκοπία του λαού, με νέες εξοντωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές (υγεία, παιδεία), με μαζικές αποκρατικοποιήσεις, με μοναδικούς ενισχυμένους τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο. Που θα επικυρώσει με αυτόν τον τρόπο τα σχέδια της ΕΕ για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό νότο: Να μετατραπεί σε μία νέα Βουλγαρία, με έλεγχο της οικονομίας από τα συμφέροντα ξένων επιχειρήσεων, με χαμηλόμισθο εργατικό δυναμικό που θα δουλεύει κάτω από εξοντωτικές συνθήκες.

Για το χώρο της παιδείας, προβλέπεται ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης, με τα χρήματα του πακέτου να φέρνουν  περικοπές των συγγραμμάτων και επιβολή διδάκτρων. Επίσης εκκινείται η διαδικασία για ενοποιήσεις- συγχωνεύσεις σχολών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Επιχειρείται ένας νέος λαϊκός εκβιασμός με το πρόσχημα “της σωτηρίας της χώρας” και με εικόνες καταστροφής και φτώχειας “σε περίπτωση που δεν πάρουμε τη δόση’, με τη βοήθεια από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Που θα καταστέλλει κάθε προσπάθεια αντίδρασης στα σχέδιά τους. Με βία στις λαϊκές κινητοποιήσεις, με φίμωση του δημοσιογραφικού λόγου, αν κάνει κριτική στα σχέδιά τους (π.χ. Βαξεβάνης, Πρωινή Ενημέρωση), με απειλή για απολύσεις σε περίπτωση απεργίας.

Ας τους δώσουμε λοιπόν την απάντηση που τους αρμόζει. Να μην περιμένουμε άλλο, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, με κάθε θιγόμενο από τις πολιτικές εξαθλίωσης Μνημονίου-ΔΝΤ-ΕΕ, που θα παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον με μοναδικό στόχο την ανατροπή τους.

Όπως έδειξε πρόσφατα το φοιτητικό κίνημα με τις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των Συμβουλίων Διοίκησης, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να καταστρέψουν το μέλλον μας. Έτσι όπως αγωνιστήκαμε για ένα δωρεάν-δημόσιο-δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, πρέπει να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον μετά τις σπουδές μας. Χωρίς ανεργία, με καλύτερες εργασιακές συνθήκες και προοπτικές. Κι αυτό σίγουρα δε βρίσκεται σε όσα σχεδιάζουν και υλοποιούν ΔΝΤ-τραπεζίτες-ΕΕ.

Για αυτό το λόγο καλέστηκε νέα Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Μηχανολόγων Μηχανικών, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη 12:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Α. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: