Όταν η εκμετάλλευση γίνεται νόμος, Η ανατροπή τους είναι μονόδρομος ! Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου,τη Δευτέρα 24/9 στις 15.30 στο αμφ. Ζ

20 Sep

Η φθινοπωρινή επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με στόχο το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων είχαν απομείνει στην συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας, ήρθε μετά το καλοκαίρι να διαλύσει οποιεσδήποτε ελπίδες για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.  Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να μετατρέψουνολόκληρη τηνΕλλάδασεμιαζώνησκληρήςεκμετάλλευσηςοργουελικούτύπουμεπαντελήανυπαρξίακάθεεργατικού,συλλογικού,δημοκρατικούδικαιώματος.

Το εργασιακό μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι βασικός μισθός κάτω από 400 ευρώ και δουλειά 13 ώρες-6 μέρες. Ο ΕΟΠΥ χρεοκοπεί αφήνοντας εκατομμύρια ασφαλισμένους δίχως περίθαλψη. Το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και η εκμετάλλευση κάθε σπιθαμής δημόσιας γης οριστικοποιούν την πλήρη εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στην αγορά.

Προς επίρρωση αυτού του μέλλοντος, επιχειρείται η επιβολή μιας κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ οι μεγάλες πόλεις και η επαρχία «στρατοκρατούνται» από τις δυνάμεις καταστολής που στα πλαίσια της -φασιστικής έμπνευσης- επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» οδηγούν χιλιάδες μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στέλνοντας μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι θα είναι οι επόμενοι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν αυτή την πολιτική.

Εμείς, οι φοιτητές και η υπόλοιπη νεολαία, είμαστε αυτοί που βλέπουμε το μέλλον μας να διαγράφετε σαθρό. Ηανεργίαστιςηλικίες18-24ξεπερνάτο54%μεβάσηστοιχείαπουηίδιαηκυβέρνησηανακοινώνει.Οιεξαγγελίεςγιαδίδακτρα, καικατάργησητωνδωρεάνσυγγραμμάτωνσεΠανεπιστήμιακαιΤΕΙ, το κλείσιμο εστιών, σεσυνδυασμόμετιςεπερχόμενεςεκλογέςγιαταΣυμβούλιαΔιοίκησηςκαιτηνεφαρμογήτουνόμουτηςΔιαμαντοπούλουδημιουργείμιαασφυκτική  κατάστασηστιςσχολές. Διαλύουν τα προγράμματα σπουδών και τα πτυχία, αντικαθιστώντας τα με κυνήγι δεξιοτήτων και ατομικούς φακέλους προσόντων, ετοιμάζοντας μας για την ανεργία και τους μισθούς των 400 ευρώ.

Οι φοιτητές λοιπόν, και η νεολαία ευρύτερα, πρέπει να είναι αυτοί που θα δώσουν την πρώτη φετινή μάχη με την κυβέρνηση με όλες τους τις δυνάμεις. Είναι αυτοί που πρώτοι θα γυρίσουν την πλάτη στον ατομικό δρόμο και τον επιβιωτισμό και θα παλέψουν συλλογικά για το μέλλον τους.

Η απεργία στις 26 Οκτώβρη πρέπει να κάνει ξεκάθαρο στην κυβέρνηση ότι έχει όλη τη νεολαία απέναντί της. Οι φοιτητές πρέπει να κάνουν ξεκάθαρο στην κυβέρνηση ότι από τον Οκτώβρη θα προχωρήσουν σε αποφασιστικό αγώνα διαρκείας, θα συμπορευτούν με όλα τα πληττόμενα κομμάτια της εκπαίδευσης και συνολικά της κοινωνίας για να ανατραπεί το σύνολο αυτής της πολιτικής.

Αυτή η κυβέρνηση του πιο σκληρού κοινωνικού πολέμου, είναι μια αδύνατη κυβέρνηση με ελάχιστες κοινωνικές συμμαχίες και πλήρη λαϊκή καταδίκη, παρά το σύντομο της εκλογής της. Είναι μία κυβέρνηση που μπορεί και πρέπει να ανατραπεί μαζί με την πολιτική της.

 

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου,  τη Δευτέρα 24/9

 στις 15.30 στο αμφ. Ζ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: