Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ, ΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

12 Jan

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του 2012, το μαύρο μέτωπο ΕΕ, εργοδοσίας και συγκυβέρνησης βιάζεται να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του, για το τι θα επακολουθήσει καθώς δρομολογούν νέες μειώσεις μισθών, νέες απολύσεις, περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τσάκισμα κάθε ίχνους της κατ επίφαση δημοκρατίας τους. Ύστερα από τις δραματικές συνέπειες όλων των αντιλαϊκών μέτρων και μνημονίων που πήραν με στόχο να “συμμαζέψουν” το έλλειμα ( το όποιο όλως τυχαίως συνεχώς αυξάνεται παρά τα μέτρα) συνεχίζουν με ακόμα πιο αδιέξοδη πολιτική και ρίχνουν επί της ουσίας τη νεολαία στον Καιάδα της ανεργίας και της εργατικής περιπλάνησης. Στήνοντας ένα πραγματικό φράγμα σιωπής απέναντι στις όλο και αυξανόμενες περιπτώσεις εργαζόμενων σε εργοστάσια και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, σε καταλήψεις ή απεργίες γιατί οι εργοδοσίες απολύουν, από την μία δεν καταβάλλουν τους μισθούς των εργαζομένων και από την άλλη επιδιώκουν να περικόψουν μισθούς και δικαιώματα στον βωμό της “κρίσης”. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο πάση θυσία να κρύψουν και να εμποδίσουν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και ταξικής ενότητας που αναδύεται μέσα από την οργάνωση και κοινή δράση των εργαζομένων και της νεολαίας το τελευταίο διάστημα. Στόχος της κυβέρνησης – τσιράκι των τραπεζιτών και των επιχειρηματίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι η μόνιμη εδραίωση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου ως μια νέα κοινωνική πραγματικότητα. Σε μία πραγματικότητα που οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με μισθούς Κίνας χωρίς καθόλου επαγγελματικά δικαίωματα-ασφάλιση, δηλαδή με εργαζόμενους φθηνούς και “αναλώσιμους” ,υποταγμένους πλήρως στους κανόνες και στις ορέξεις της αγοράς.

Η καλή μέρα από το πρωί όμως φαίνεται λέει ο σοφός λαός και έτσι το νέο έτος βρήκε τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας Ελλάδας στην πύλη του εργοστασίου σε θέσεις μάχης, συνεχίζοντας αταλάντευτα τον ηρωικό τους αγώνα που ξεκίνησε στις 31 Οκτώβρη. Οι εργαζόμενοι στην χαλυβουργία δείχνουν πραγματικά τον δρόμο , με απίστευτες και αστείρευτες δυνάμεις για έναν αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαίωμα στην ζωή. Παρά τις συνεχείς απειλές της εργοδοσίας δεν σταμάτησαν τον δίκαιο αγώνας τους και συνεχίζουν μέχρι την νίκη, την μετάκληση τν απολύσεων και την δικαίωση όλων των αιτημάτων τους. Μαζί τους μια σειρά από εργαζόμενους κινούνται στο ίδιο μοτίβο, όπως οι εργαζόμενοι του Alter και της Ελευθεροτυπίας, οι εργαζόμενοι στα NotosGallery που ξεκινούν τη νέα χρονιά με απεργίες, οι εργάτες στη Λουκίσα στο Περιστέρι, στην AlexPack, το ΙΓΜΕ και στη Γερολυμάτος Cosmetics που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ήδη και κάτω από την μεγάλη πίεση των εργαζομένων τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής κήρυξαν παναττική-πανεργατική απεργία στις 17 Γενάρη. Οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των υποταγμένων και κυβερνητικών δυνάμεων παίζουν σκοπίμως το ρόλο του πυροσβέστη στις εργατικές κινητοποιήσεις, αφήνοντας ανοιχτό πεδίο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Για εμάς,ως Αριστερή Πρωτοβουλία Τύρβη ένα πράγμα είναι σίγουρο πως ο αγώνας των απεργών χαλυβουργών είναι και δικός μας αγώνα. Είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία την κατάσταση στα χέρια τους. Η εποχή μας είναι εποχή εκρηκτικών αντιθέσεων, πρωτόγνωρων δυσκολιών αλλά και μεγάλων, νέων δυνατοτήτων, για να ευτυχήσει ο εργαζόμενος άνθρωποςΑπαιτείται οργάνωση και δράση μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας, ενίσχυση του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων. Απαιτείται η ενοποίηση των επιμέρους αγώνων μέσα από τη συγκρότηση ενός αρραγούς μετώπου που θα βασίζεται στην ταξική ενότητα των εργαζομένων, θα συνέχει όλο τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας για να κλιμακωθούν οι αγώνες, για να αποκτήσουν νέα αυτοπεποίθηση πλατύτερα στρώματα, για να ενωθούν όλες οι μαχόμενες δυνάμεις στον κοινό σκοπό της ανατροπής της κυβέρνησης και των μέτρων της. Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι το φως και η ελπίδα…

Τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής ας τον βαδίσουμε μέχρι το τέλος!

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ..

  • Ανατροπή του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚΝΔΛΑΟΣΔΗΣΥ, των τραπεζιτών, πολυεθνικών , ΣΕΒ

  • Ανατροπή των ΔΝΤ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

  • Να φύγει η τρόικα, να ανατραπεί το Μνημόνιο και όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι

  • Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους – Απαγόρευση των απολύσεων

  • ΚάτωτοεπαίσχυντοΣύμφωνοπρώτηςΑπασχόλησηςγιατηνεολαία, πουορίζειπρώτομισθότα 592 ευρώ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/1 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ.!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17/1!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: