Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση, Τρίτη 29/11

25 Nov

Και όπως ήταν αναμενόμενο η νέα κυβέρνηση «εθνικής συνεργασίας» δεν άργησε να κάνει ξεκάθαρο το γιατί διορίστηκε. Ο λόγος για το νέο προϋπολογισμό του 2012 που υπερψηφίστηκε από το σύνολο των βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Για μία ακόμη φορά τα βάρη πέφτουν στα βάρη των εργαζομένων αφού η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων πέφτει πάνω από 10%, η φορολογία των φυσικών προσώπων αυξάνεται κατά 29% και η χρηματοδότηση της παιδείας πέφτει για ακόμη μία φορά. Παράλληλα η φορολογία των επιχειρήσεων μειώνεται προκλητικά κατά 22% απαλλάσσοντας όλο και περισσότερο το κεφάλαιο από οποιοδήποτε κόστος μίας κρίσης που το ίδιο δημιούργησε.

Αυτή η περίοδος όμως χαρακτηρίζεται και από κάτι ακόμα. Τρία χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, και η εξέγερση μοιάζει πιο δίκαιη και αναγκαία από ποτέ. Πιο δίκαιη, γιατί είναι πρωτοφανείς τόσο η όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας, όσο και η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης κι εργοδοσίας. Η δολοφονία του Αλέξανδρου με την κοινωνική έκρηξη που ακολούθησε μετά συνοψίστηκε στο σύνθημα “Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες , ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες” ,το οποίο μέχρι σήμερα συνοψίζει την πολιτική που μας εφαρμόζουν, περικοπές μισθών και συντάξεων, ανεργία, κατάργηση δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας. Πιο αναγκαία γιατί, από τη μια μεριά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την βάρβαρη αντεργατική πολιτική κατέστρεψε κάθε κεκτημένο κοινωνικού κράτους από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα , άλλα και η συνέχιση της με την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ πάνω στην ψήφιση των μέτρων εφαρμογής της δανειακής σύμβασης καθιστούν την καθημερινότητα αβίωτη.

Πλέον όμως είναι απαραίτητη η συμπόρευση κάθε πληττόμενου κομματιού της κοινωνίας. Είναι απαραίτητη η συμπόρευση και ο συντονισμός των φοιτητών με τους εργαζομένους, τους ανέργους και την υπόλοιπη νεολαία. Γι αυτό και οι φοιτητές πρέπει αγωνιστούν μαζί με τους απεργούς και στην πανεργατική απεργία της 1 Δεκέμβρη για

 

–  Να μην περάσει ο προϋπολογισμός πείνας

–  Να πέσει η χούντα συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

–  Να διαγραφεί το χρέος

–  Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις

 

Για να μην πληρώσουμε ούτε ευρώ από την κρίση τους

Για να μην πληρώσουμε ούτε ευρώ για τις σπουδές μας, για σίτιση, στέγαση, βιβλία

 

Όλοι/ες στην γενική συνέλευση του συλλόγου την τρίτη 29/11 στις 12:30 στο αμφ.030

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: