Φτάνει πια με τα χαράτσια τους.

22 Nov

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Τόσες δεκαετίας αγώνα και νίκες μέσα σε ένα χρόνο έχουν γίνει παρελθόν, και τώρα έρχονται κανονικά να μας κλέψουν και τα τελευταία χρήματα που μας έχουν μείνει στην τσέπη. Το σίγουρο είναι ότι για να σωθούμε από το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σαν λαός , πρέπει να αντισταθούμε συλλογικά 

Ενάμιση και πλέον χρόνο μετά από την «ιστορική» μέρα στο Καστελόριζο, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την, προαποφασισμένη, είσοδό μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης όλα είναι ξεκάθαρα. Τα νέα «τελευταία» μέτρα για την διάσωση της πατρίδας διαδέχονται το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση και την αφαίμαξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η εφαρμογή του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και του Πολυνομοσχεδίου εξυπηρετεί έναν και μοναδικό σκοπό, την διάσωση των Τραπεζών, του Κεφαλαίου και του συστήματος γενικότερα.

Μέσα λοιπόν σε μία κοινωνία που η ανεργία καλπάζει, που η φορολογία των μικρών και μεσαίων στρωμάτων αυξάνεται δραματικά με την μείωση του αφορολόγητου και τις «έκτακτες εισφορές» και που οποιαδήποτε κοινωνική παροχή μοιάζει μακρινή ανάμνηση, η λαομίσητη χούντα Συγκυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ απαιτεί και απειλεί. Απαιτεί την πληρωμή νέων χαρατσιών ακίνητης περιουσίας ακόμα και από ανθρώπους, που εξαιτίας της δικής τους πολιτικής, έχουν βρεθεί στην ανεργία, και απειλεί ότι όποιος δεν πληρώσει θα του κόψει το ρεύμα. Στην πράξη, απλά και εκβιαστικά, απαιτεί να πληρώσει την κρίση αυτός που δεν την δημιούργησε, αυτός που κάθε μέρα ζει ακόμα πιο κοντά στο όριο της φτώχειας.

Η Κυβέρνηση, η ΕΕ και η Τρόικα έχουν επιλέξει ότι για να σωθούν αυτοί και οι Αγορές θα πρέπει εκατομμύρια άνθρωποι να ζουν σε ένα πραγματικό καθεστώς φτώχειας, γενικευμένης ανασφάλειας και ανεργίας. Καθημερινά η Κυβέρνηση και οι «παπαγάλοι» τους στα ΜΜΕ δημιουργούν νέα ψευτοδιλήμματα με τον εκφοβισμό της χρεωκοπίας, μίας χρεωκοπίας όμως που στην πραγματικότητα έχει έρθει στην ζωή όλων μας. Κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι η συνέχεια της πολιτικής του Μνημονίου και της Τρόικας θα οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση.

Μέσα σε όλα αυτά η μεγάλη 48ώρη απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου έδωσε την πρώτη απάντηση, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχαν αφήσει οι απεργίες του περασμένου Ιουνίου. Ακόμα πιο ηχηρό ήταν το «όχι» του λαού στις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη την χώρα. Ένα όχι στην οικονομική υποδούλωση που προσπαθούν να του επιβάλουν και ένα όχι στην Κυβέρνηση, τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες, που συνεργάζονται με τον «κατακτητή» για το ξεπούλημα και την λεηλασία της χώρας και του λαού.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ

Είμαστε φοιτητές και οι γονείς μας είναι είτε εργαζόμενοι είτε άνεργοι και έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας και το μέλλον μας. Το συνεχές κόψιμό των κοινωνικών παροχών ,η συνεχής υποβάθμισή της δημόσιας δωρεάν παιδείας,με το κλείσιμο σχολών , με το να πληρώνουμε τα συγγράμματα,τη στέγαση , τη σίτιση κάνει την κατάσταση ασφικτική για εμάς και τις οικογένειές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σε αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, τους απαντάμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους.

Δεν Πληρώνουμε και Δεν Εκβιαζόμαστε.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Όλο αυτόν τον ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Κατηγορεί και λοιδορεί οποιονδήποτε προσπαθεί να αντισταθεί. Κάνει πράξη τον στοίχο «η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει» επιχειρώντας να μας κάνει να νιώσουμε συνυπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης, για να εξασφαλίσει την ανοχή μας. Όταν όμως ο κόσμος μαζικά και συλλογικά διεκδικεί, τότε τρέχει πανικόβλητη να σωθεί με επικοινωνιακά τρικ και πολιτικούς χειρισμούς.

Η λαϊκή αντίδραση έχει δείξει την δύναμη της και πρέπει να συνεχιστεί. Η ανυπακοή στα νέα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Αυτό φάνηκε με τις κινητοποιήσεις του κόσμου στις γειτονιές μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις που πίεσαν τους Δήμους να στηρίξουν νομικά και πολιτικά την ανυπακοή στη πληρωμή των χαρατσιών. Η πάλη ενάντια στα χαράτσια είναι και πρέπει να είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στην πολιτική της τριπλής χούντας. Ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε είναι μέσα από τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις λαϊκές συνελεύσεις και τον συντονισμό και τη συμπόρευση κάθε πληττόμενου κομματιού της κοινωνίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

 

ΚΑΤΩ Η ΧΥΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΝΤ,ΤΡΟΪΚΑ,ΕΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ !

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: