38 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ… ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ!!

7 Nov

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/11 ΣΤΟ ΑΜΦ 030 ΩΡΑ 12.30

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Κάθε χρόνο ο Νοέμβρης είναι ένας πολύ ιδιαίτερος μήνας. Είναι ο μήνας που μας ξυπνά την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του ’73, και ακόμη περισσότερο ο μήνας που έρχεται να μας θυμίσει την τεράστια αναγκαιότητα για δυναμικούς εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες στο σήμερα. Το Νοέμβρη του ’73 με πυροδότη το φοιτητικό κίνημα, ξέσπασε μία κοινωνική εξέγερση με ξεκάθαρο ταξικό χαρακτήρα. Αυτή η εξέγερση έχοντας στους κόλπους της φοιτητές, νεολαίους και εργαζομένους κλόνισε σε τέτοιο σημείο την χούντα των συνταγματαρχών ώστε αυτή να πέσει μερικούς μήνες μετά.

38 χρόνια μετά, έχουμε και πάλι απέναντί μας μία χούντα. Όχι την χούντα των συνταγματαρχών αλλά μία κοινοβουλευτική χούντα που έχει πετάξει από πάνω της κάθε δημοκρατικό προσωπείο, πραξικοπηματική που χαίρει τεράστιας απονομιμοποίησης και λαϊκής κατακραυγής. Εδώ και δυόμιση χρόνια η χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ βομβαρδίζει τον ελληνικό λαό με μέτρα που οδηγούν την πλειοψηφία της κοινωνίας στα όρια της επιβίωσης ή και κάτω από αυτά και διαλύει κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας. Μέσα σε αυτή την μαύρη συγκυρία κάθε κομμάτι του συνθήματος ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που πρωταγωνίστησε το Νοέμβρη του ’73 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και έρχεται να μας θυμίσει ότι ξανά σήμερα πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας που θυσιάζονται στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης.

Ψωμί γιατί η χούντα του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει τον κόσμο της εργασίας στα όρια της φτώχειας και κάτω από αυτά. Από τη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία έως σήμερα έχει στείλει εκατομμύρια κόσμου στην ανεργία, έχει ρίξει τους μισθούς και τις συντάξεις σε επίπεδα που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες. Δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο του «κοινωνικού κράτους» έχει προχωρήσει σε μία σειρά πρωτοφανών μέτρων λιτότητας απολύοντας δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους μέσω της εφεδρείας, διαλύοντας κάθε έννοια συλλογικής κατοχύρωσης με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ξεπουλώντας στο κεφάλαιο την δημόσια περιουσία, αφαιρώντας κάθε δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν υγεία. Έχοντας φτάσει τα πραγματικά ποσοστά ανεργίας στους νέους στο 30% η κοινοβουλευτική χούντα δείχνει κάθε μέρα που περνά ότι δεν θα σταματήσει πουθενά εάν δεν τη σταματήσει το ίδιο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Παιδεία γιατί γινόμαστε μάρτυρες της πιο συνολικής και αντιδραστικής επίθεσης της κυβέρνησης σε αυτήν. Με το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου, το οποίο ουσιαστικά εφαρμόζει με τον πιο συνολικό μέχρι τώρα τρόπο την συνθήκη της Μπολόνια, το ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ στο πλαίσιο της ευρύτερης μνημονιακής πολιτικής έρχονται να γκρεμίσουν αυτό που ξέραμε ως δημόσια και δωρεάν παιδεία. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, έρχονται να εναρμονίσουν πλήρως τη λειτουργία του πανεπιστημίου με τις ανάγκες της αγοράς, να ρίξουν το κόστος των σπουδών στις πλάτες των φοιτητών, να καταργήσουν τα πτυχία και τη συλλογική κατοχύρωση που αυτά προσφέρουν στους αποφοίτους. Αυτή τη στιγμή στην προσπάθεια εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης η υπουργός καλεί σε «συγχώνευση»-κλείσιμο σχολές με συναφή γνωστικά αντικείμενα πετώντας ουσιαστικά στους δρόμους φοιτητές και εργαζομένους των σχολών που θα κλείσουν. Μάλιστα στο πλαίσιο της συνολικότερης περικοπής των κοινωνικών δαπανών μας καλούν να πληρώνουμε για τα συγγράμματα αλλά και οποιαδήποτε άλλη φοιτητική παροχή (σίτιση, στέγαση, ακόμα και την έκδοση του πάσο). Έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό των μελών των εφορευτικών επιτροπών για τη συγκρότηση συμβουλίων διοίκησης. Στα σχολεία η νέα χρονιά βρήκε τους μαθητές χωρίς βιβλία, σε τάξεις 40 ατόμων με ελλιπές προσωπικό στέλνοντας εκατοντάδες καθηγητές στην ανεργία.

Ελευθερία γιατί αυτή τη στιγμή βλέπουμε το πιο αυταρχικό πρόσωπο του πολιτεύματος που ονομάζεται αστική «δημοκρατία»..Αυτό φαινόταν ήδη μία προηγούμενη περίοδο από την καταστολή σε κάθε κινητοποίηση των τελευταίων ετών όπου μετρούσαμε δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες και από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όμως κορυφώθηκε όταν τη στιγμή που το εργατικό κίνημα κατέβασε παραπάνω από μισό εκατομμύριο απεργούς και νεολαίους στον δρόμο, η κυβέρνηση απάντησε δολοφονώντας έναν εργαζόμενο. Κορυφώθηκε όταν η πανικόβλητη κυβέρνηση με πρακτικές «αποφασίζουμε και διατάζουμε» εξήγγειλε πραξικοπηματική σύσταση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» χωρίς καμία προσπάθεια δημοκρατικής νομιμοποίησης αυτής της κίνησης, πράγμα που κάνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ το γεγονός ότι απέναντι μας έχουμε μία χούντα και όχι μία «δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

Όλα τα παραπάνω απαντούν με τον πιο έκδηλο τρόπο σε αυτούς που προσπαθούν να μετατρέψουν κάθε χρόνο την 17 Νοέμβρη σε μία επετειακού χαρακτήρα γιορτή κρύβοντας τον ταξικό και επίκαιρο χαρακτήρα της. Αυτούς που αναδεικνύουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως το ιστορικό γεγονός που εγγυήθηκε την σημερινή «δημοκρατία». Αυτούς που κάνουν ότι ξεχνούν ότι το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα βαθύτερα αιτήματα του ’73 δεν έχουν καλυφθεί ούτε στο ελάχιστο από την μέχρι σήμερα πραγματικότητα. Θέλουν να αλλοιώσουν το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γιατί φοβούνται ότι μπορεί να εμπνεύσει το λαό για τη σύγχρονη Παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στη χούντα της αγοράς.

Για εμάς, ο Νοέμβρης ποτέ δε σταματούσε στο ’73: υπάρχει στο παρόν και κυρίως στο μέλλον μας, όσο κι αν θέλουν το μέλλον μας να το μαυρίζουν και να το αποψιλώνουν οι εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής. Για εμάς τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να πάρουμε το νήμα από τα κινήματα του παρελθόντος και να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας. Ακολουθώντας την πορεία που χάραξαν οι τεράστιες απεργίες και κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, τώρα είναι η στιγμή για τους φοιτητές, τους εργαζομένους και κάθε πληττόμενο κομμάτι της κοινωνίας να ενωθεί με τα υπόλοιπα σε ένα παλλαϊκό μέτωπο.

Για να φύγει κάθε κομμάτι αυτής της τριπλής χούντας και κάθε άλλης που θα έρθει να εφαρμόσει την ίδια πολιτική.

One Response to “38 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ… ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ!!”

  1. andreas 07/11/2011 at 23:25 #

    pesta suntrofeeee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: