Το ποτάμι δεν θα γυρίζει πίσω! Eργαζόμενοι,νεολαία και ο λαός θα νικήσουν την χούντα!

5 Nov

Με το αναγγελθέν δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των μνημονίων, της εργασιακής εξόντωσης  και του ξεπουλήματος της λαϊκής δημόσιας περιουσίας κλιμακώνει τον εκβιασμό της. Για τα “ιερά και όσια” της διεθνούς των τοκογλύφων, των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και των ντόπιων εκμεταλλευτών δεν διστάζει να οδηγήσει το λαό στην ανοιχτή χρεοκοπία, έρμαιο των τοποτηρητών της τρόϊκα. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καταρρέει κάτω από το βάρος της εργατικής – λαϊκής οργής, που εκφράστηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στην πανελλαδική πολιτική απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και με τον πανελλαδικό ξεσηκωμό στις 28 Οκτώβρη. Επιπλέον, αποτελεί νίκη των αντιστεκόμενων εργαζόμενων και της νεολαίας η ανοιχτή παραδοχή τόσο των έντρομων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των G20, όσο και της πανικόβλητης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ότι στο προτεινόμενο δημοψήφισμα το αποτέλεσμα θα ήταν ένα τρανταχτό ΟΧΙ για τον λόγο αυτόν ο Παπανδρέου πήρε μέσα σε 24 ώρες το δημοψήφισμα και ανακοίνωσε την πρόθεση για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με την ΝΔ! Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και συνολικά το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου,έχοντας χάσει και την ίδια την κοινοβουλευτική συνέναιση των πολιτικών του κόμματος. Δηλώνοντας «υπηρετούμε την εντολή του λαού για να αναμορφώσουμε την Ελλάδα, να τη βγάλουμε από την κρίση» ,αυτό που ουσιαστικά ξέχασε να πει είναι ότι μέσα σ αυτήν την κρίση θα σώσει τις τράπεζες και ο λαός θα βρίσκεται στην εξαθλίωση!

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Η λαϊκή οργή δεν εκτονώνεται με δημοψηφίσματα, εκβιαστικά διλήμματα και αναμονή για κάλπες. Η οργή του λαού θα τους διώξει άμεσα μαζί με κάθε επίδοξο διαχειριστή του κοινωνικού πολέμου, τεχνοκράτη ή πολιτικό.

Οι εργαζόμενοι,η νεολαία και συνολικά ο λαός θα πρέπει να βρεθούν μαζί σε ένα εργατικό και λαϊκό μέτωπο αγώνα, ρήξης και ανατροπής.

Το λαϊκό αίτημα είναι να φύγουν τώρα! Η κυβέρνηση, η δανειακή σύμβαση και τα Μνημόνια.
Όπως και κάθε κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας”, “μεταβατική” ή άλλη είναι κυβέρνηση πραξικοπηματική, κυβέρνηση απόπειρας να επιβληθεί η δικτατορία των πιστωτών και των αγορών, κυβέρνηση με μόνο ρόλο να φέρει την κοινωνική ερήμωση και εξαθλίωση και να δώσει “φιλί της ζωής” σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Θα μας βρουν μπροστά τους σε αυτές τις απόπειρες σωτηρίας των αντεργατικών επιθέσεων τους!
Οι εκβιασμοί δεν περνούν. Με την δύναμη του κινήματος θα επιβάλουμε τη αντικαπιταλιστική ανατροπή: Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και η ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος.
Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός! Όπως μίλησε στις πανεργατικές και τις πλατείες, τις καταλήψεις και τις συνελεύσεις, όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα, έχουμε τη δύναμη της ρήξης και της ανατροπής. Η νεολαία που παλέυει για ένα καλύτερο αύριο, θα βρίσκεται στην πρώτη την γραμμή για να πάρει πίσω όλα τα δικαιώματα που της αφαιρούν πραξικοπηματικά και κυρίως τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

Μπορούμε ΤΩΡΑ, με αποφασιστική δράση να τους ρίξουμε οριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

Για να βγει νικητής ο λαός και όχι ο φόβος!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: