ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

31 Oct

Οι παρελάσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκαν σε μαζικές διαδηλώσεις! Οι μαθητές έστρεψαν το προσωπό τους αντίθετα απ΄την υπουργό παιδείας ενώ οι εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρώθει σε όλη τη χώρα ενώθηκαν με τον κόσμο της παρέλασης μετατρέποντάς τη σε ξέσπασμα οργήςκατά της κυβέρνησης που με τη συμφωνία-κούρεμα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ λεηλατεί τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συντάξεις, συνεχίζει το ξεπούλημα της παιδείας, της υγείας και του δημόσιου πλούτου. Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές απαίτησαν και κατάφεραν να αποχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απ’ την εξέδρα των επισήμων κάτι που συνέβη και με όλους τους κυβερνητικούς εκπροσωπους που εμφανίστηκαν στις παρελάσεις.Οι χυδαίες επιθέσεις κατά των διαδηλωτών, των εργαζόμενων που χάνουν τις δουλειές τους και τους μισθούς τους, των εκπαιδευτικών, και των μαθητών δείχνουν πόσο απομονωμένη είναι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Καθόλου τυχαία η στήριξη που της έδωσαν η ΝΔ και οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ που έφτασαν να υμνούν ανοιχτά τον φασίστα Μεταξά και να ζητάνε την παραίτηση Παπουτσή …διότι δεν ματοκύλισε τους διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Πάτρα και αλλού.

Και αυτό το όχι είναι του λαού !

Διαμαρτυρίες στις παρελάσεις υπήρχαν πάντοτε.  Τώρα κάτι άλλαξε. Η διαμαρτυρία είναι και μέσα στη παρέλαση. Οι παρελαύνοντες να ενώνονται με τους διαδηλωτές. Οι ελληνικές σημαίες  παύουν να κυματίζουν στοργικά πάνω από τον ανέμελο και σεβάσμιο  Πρόεδρο Δημοκρατίας,  τους υπουργούς και βουλευτές. Οι πρωτόγνωρες αυτές αντιδράσεις μας δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο σταθεροποίησης σ’ αυτή την ήδη απονομιμοποιημένη από τις πανεργατικές απεργίες και τις καταλήψεις κυβέρνηση . Κάτω απ’ το σύγχρονο ζυγό της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ οι εργαζόμενοι και η νεολαία οδηγούνται στην απόλυτη φτώχεια για να σωθούν οι τράπεζες,οι επιχειρήσεις και οι αγορές.

Η ελπίδα σήμερα είναι στους ηρωικούς αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας,είναι στη 48ωρη απεργία του Οκτώβρη και στον ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ .Έτσι την 28η Οκτωβρίου δεν τη γιορτάζουμε με παρελάσεις που καλλιεργούν τη στρατιωτική πειαρχία και την υποταγή. Γιατί η ιστορία δε μας μαθαίνει ότι πρέπει να υποκλινόμαστε στην πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία-στους επίσημους της αντεργατικής επίθεσης- αλλά μας δείχνει ότι όταν ο λαός είναι κάτω από τη φτώχεια και την εξαθλίωση επιλέγει τον αγώνα ενάντια σε ντόπιους και ξένους δυνάστες διεκδικώντας όσα του ανήκουν.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: