ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!

21 Oct

Οι δύο ημέρες της γενικής πανελλαδικής απεργίας θα μείνουν ανεξίτηλα γραμμένες στη μνήμη του εργατικού κινήματος και του λαού σας ένα βροντερό μήνυμα αγώνα και ανατροπής της λαομίσητης κυβέρνησης και κάθε άλλου επίδοξου διαχειριστή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Την ώρα που ο θλιβερός κυβερνητικός θίασος συνεδρίαζε στα έδρανα της Βουλής προετοιμάζοντας την οριστική διάλυση του ελληνικού λαού, έξω από το κοινοβούλιο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, απεργοί όλων των ηλικιών έδωσαν μαχητικό παρόν. Στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα το μαζικότερο και μαχητικότερο αγωνιστικό διήμερο στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας αποτελεί τη βροντερή απάντηση του λαού απέναντι στη σχεδιαζόμενη κοινωνική εξαθλίωση που η κοινοβουλευτική χούντα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ τον καταδικάζουν μέρα με τη μέρα.

Η οργή, η αγανάκτηση και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και της νεολαίας είναι πρωτοφανής και απαιτεί την πτώση αυτής της λαομίσητης κυβέρνησης και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και του σάπιου πολιτικού συστήματος. Φάνηκε στην επιμονή που έδειξε και πλημμύρισε τους δρόμους και τις πλατείες για δύο ολόκληρες μέρες παρά τη διαρκή προσπάθεια των δυνάμεων της αστυνομίας να τον διαλύσει και να του κάμψει το ηθικό. Αυτές οι προσπάθειες οδήγησαν και στην κρατική δολοφονία του απεργού συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η αστυνομία έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα, καθώς ευθύνονται για τις συνεχείς επιθέσεις και το χημικό πόλεμο που για άλλη μια φορά έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση του αίματος, της εξαθλίωσης και της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης θα πρέπει να πέσει από τη δυναμική του λαϊκού κινήματος. Αυτή η Κυβέρνηση που ξεπουλάει δημόσιους οργανισμούς όπως τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και το νερό, που διαλύει την υγεία και την παιδεία μετατρέποντας όλα τα κοινωνικά αγαθά σε είδη πολυτελείας, πρέπει να πέσει παίρνοντας μαζί της όλα τα άθλια μέτρα που πέρασε, όλα τα μνημόνια ,τα μεσοπρόθεσμα και τα πολυνομοσχέδια που αναγκάζουν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας να ζουν στο όριο της φτώχειας. Την ώρα που αναζητούν σωτηρία στην εθνική συναίνεση και στους κοινοβουλευτικούς λόχους εκτέλεσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ακούστηκε τρανταχτή η φωνή του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που πλέον διεκδικεί τον πρώτο ρόλο, απαιτεί να σφραγίσει τις εξελίξεις.

Ο μόνος δρόμος και η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον κοινό ανυποχώρητο αγώνα που πρέπει να κλιμακωθεί και να συνεχιστεί. Σε αυτή την υπόθεση πρέπει να βάλουν όλοι πλάτη χωρίς να διαμορφώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς εντός του κινήματος.

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου και η αποφασιστικότητα του δείχνουν το δρόμο, άμεσα για νέους αγώνες.

Δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε ένα λεπτό φόβου ή υποχώρησης.

Όλοι στον αγώνα, να τους ανατρέψουμε!

Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί

Είμαστε εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο καικρυώνουμε

Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα

και Ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο!

(Τ.Λειβαδίτης)                                                                                                                                                                                                                                        


Advertisements

One Response to “ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!”

  1. kseeath 01/11/2011 at 13:21 #

    Μια χαμένη ευκαιρία με ένα πικρό τέλος
    Τα γεγονότα της Πέμπτης (σύγκρουση ΚΚΕ αναρχικών με δεκάδες τραυματίες και ο θάνατος του 53χρονου άνεργου οικοδόμου Δημήτρη Κοτσαρίδη μέλους του ΚΚΕ, από ανακοπή που το πιθανότερο σχετίζεται όχι τόσο με την ένταση των γεγονότων όσο με τα χημικά που εισέπνευσε ο άτυχος εργάτης από αυτά που σωρηδόν έριξε η αστυνομία στο χώρο του Συντάγματος) και ο κύκλος που άνοιξε μετά από αυτά έκλεισαν με πολύ άδοξο τρόπο την μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση. Μαζί του έκλεισε και το ξέσπασμα των «άγριων» απεργιών και καταλήψεων που άνοιξαν τις προηγούμενες μέρες. Το κίνημα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να αντιπαρατεθεί τελειωτικά με την κυβέρνηση του ΓΑΠ μεταθέτοντας τις εκκρεμότητές για έναν επόμενο γύρο. Continue reading →

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: