ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/5 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΑΜΦ.0.30

2 May

ΤΟ ‘‘ΧΡΕΟΣ’’ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ . . . .Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Η φετινή Πρωτομαγιά βρήκε τους εργαζομένους και τη νεολαία με νέα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας  αφού μέσω του διαβόητου συμφώνου ανταγωνιστικότητας-συμφώνου για το ευρώ φέρνει περαιτερω μειώσεις μισθών και συντάξεων, σταθεροποίηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, γενίκευση της ευέλικτης – ελαστικής εργασίας.Επιπλέον  καταργείται ο δημόσιος  χαρακτήρας της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού(περικοπή της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων κατά 50% και κλείσιμο πολλών νοσοκομείων, σχολών και σχολείων), ξεπουλιούνται όλες οι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ,ΟΠΑΠ,ΟΤΕ) και η δημόσια γη (με πρώτο το Ελληνικό), ένω παράλληλα δίνονται φορολογικά κίνητρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, ώστε η ΕΕ και η Κυβέρνηση να υπερβούν  την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, και σε βάρος βέβαια του εργαζόμενου λαού.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναγγείλει ότι η «μητέρα των μαχών» θα είναι η αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες με ένα σύνολο νόμων που ετοιμάζεται να ψηφίσει. Μετά το λουκέτο σε πάνω από 1000 σχολεία, ετοιμάζεται να περάσει νομοσχέδια φωτιά για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Στο πανεπιστήμιο η κυβέρνηση με το νέο νόμο Διαμαντοπούλου  θα εντείνει το νέο μοντέλο εργαζομένου για τις ανάγκες της αγοράς, με απόφοιτους αναλώσιμους, ευέλικτους, πειθήνιους για τις ανάγκες του κεφαλαίου, με ατομικούς φακέλους και κανένα δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων του. Με το νέο νόμο-έκτρωμα η δημόσια και δωρεάν παιδεία καταργείται. Η συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση, το 5 προς 1 στο δημόσιο (5 αποχωρήσεις για 1 πρόσληψη) και το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ διαμορφώνουν τους όρους για το πανεπιστήμιο της αγοράς με μόνο σκοπό την κερδοφορία του κεφαλαίου πέρα από κάθε κοινωνική παροχή στους φοιτητές.Έπειτα από την ενδέχομενη αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Πειραιά, στο χωρό του κλεισίματος μπαίνουν από σήμερα και τα ΑΕΙ και συγκεκριμένα πρώτη η Αρχιτεκτονική  λόγω  της αδυναμίας των καθηγητών να καλύψουν την εκπαιδευτική διαδικασία του τμήματος.

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να υποβαθμίσουμε ραγδαία και βίαια τις ζωές μας από όλες τις πλευρές, να δεχτούμε το νέο σχολειό της αγοράς, το νέο πανεπιστήμιο του μνημονίου, τις νέες εργασιακές σχέσεις των 400 και 500 ευρώ, της επισφάλειας, της ατομικής διαπραγμάτευσης.Όμως οι εργαζόμενοι και η νέολαια δε δέχονται αυτή την πραγματικότητα όπως φάνηκε και στην φετινή  Πρωτομαγιά δίνοντας την απάντηση τους με τη μαζική και μαχητική πορεία με το Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, την ώρα που οι ξεπουλημένες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έκαναν συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος αλλά  και σε μια σειρά άλλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος

.Σε αυτό το εκρηκτικό φόντο γίνεται και η συνέλευση στις 10 Μάη για την πανεργατική απεργία στις 11 του μηνός. Οπως όλο το προηγούμενο διάστημα έτσι και τώρα  οι καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ σαμποτάρουν τις συλλογικές διαδικασίες και μάλιστα όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουν οι φοιτητικές εκλογές. Στόχος τους ο απροσανατολισμός των φοιτητών από τα επίδικα της περιόδου, από την πολιτική συζήτηση γύρω από τα δικαιώματα της νεολάιας και των εργαζομένων που πλήττονται από την αντιλαική πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ. Κόντρα σε όλα αυτά εμείς θεωρούμε ότι ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος ο μόνος τρόπος να πετύχουμε νίκες είναι ο αγώνας διαρκείας. Εμείς από αυτή τη σκοπιά καλούμε το σύνολο των φοιτητών να στηρίξει τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις όσο και στις εκλογές , καταδικάζοντας και διαχωρίζοντας την θέση μας από τις αντιδραστικές δυνάμεις τόσο εντός όσο και εκτός Πανεπιστημίου, την λογική του ανυποχώρητου αγώνα, την λογική της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής  Αριστεράς όπως αυτή ακφράζεται μέσα από τις δυνάμεις και τα σχήματα της ΕΑΑΚ.

 Είναι τώρα η ώρα που μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις και τις μαχητικές μας κινητοποιήσεις να δώσουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόικα πως το φοιτητικό κίνημα όχι μόνο θα ανατρέψει το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου αλλά μαζί με το εργατικό κίνημα να ανατρέψουμε συνολικά την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: