Κλείνει η Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ!

14 Apr

“Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Αρχιτεκτόνων σταθμίζοντας με ευθύνη την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές επιλογές, διαπιστώνει ότι αδυνατεί εκ των πραγμάτων να συνεχίσει τη λειτουργία της και αποφασίζει την αναστολή της, από την Τετάρτη 4 Μαΐου μετά από ανοικτή Γενική Συνέλευση η οποία θα εξειδικεύσει μορφές δράσης.”  (http://akaeaak.wordpress.com/)

Έπειτα από την ενδέχομενη αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Πειραιά, στο χωρό του κλεισίματος μπαίνουν από σήμερα και τα ΑΕΙ. Λόγος είναι η αδυναμία των καθηγητών να καλύψουν την εκπαιδευτική διαδικασία του τμήματος.

Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ -μέσα από το Μνημόνιο της παιδείας- έχει βάλει στο στόχαστρο το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Η συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση, το 5 προς 1 στο δημόσιο (5 αποχωρήσεις για 1 πρόσληψη) και το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ διαμορφώνουν τους όρους για το πανεπιστήμιο της αγοράς με μόνο σκοπό την κερδοφορία του κεφαλαίου πέρα από κάθε κοινωνική παροχή στους φοιτητές.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: