Ολοι αυριο στη παράσταση διαμαρτυρίας στη γενική συνέλευση τμήματος της σχολής στις 12.00 διπλα από το PC LAB

20 Feb

Μας έλεγαν ότι η κρίση δεν θα επηρεάσει τα πανεπιστήμια …. μας έλεγαν ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στις φοιτητικές παροχές…..

ΟΜΩΣ ερχόμαστε μπροστά στην πιο εξώφθαλμη περικοπή όπως είναι αυτή των βιβλίων . Έτσι η κυβέρνηση, βάση και του προυπολογισμού της φτώχειας που έχει ψηφίσει, που κόβει τις δαπάνες για την εκπαίδευση σχεδόν στα μισά σε σχέση με πέρυσι, προχωράει στον περιορισμό των δωρεάν συγγραμμάτων και δίνει μονάχα ένα για κάθε μάθημα. Έτσι π.χ. στο μάθημα των ΜΕΚ δεν θα παίρνουμε το βιβλίο των ασκήσεων.

Καταλαβαίνουμε καλά πως η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με ΝΔ-ΛΑΟΣ και υπό τις κατευθύνσεις της ΕΕ προχωράει μέρα με τη μέρα . Η συνεχή υποχρηματοδότηση οδηγεί τμήματα ακόμη και σε κλείσιμο όπως αυτά του ΤΕΙ Πειραια και Θεσ/κης. Κι όλα αυτά όταν αντιμετώπίσουμε καθημερινά μπροστά μας τις συνέπειες του μνημονίου και της πιο βαθειάς αντιλαικής επίθεσης που θέλουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία φτωχούς, χωρίς δικαιώματα και φοβισμένους….. Δεν θα επιτρέψουμε όμως να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Όπως επίσης δεν θα επιτρέψουμε την κατάθεση του αντιδραστικού και αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου της Διαμαντοπούλου.

Το φοιτητικό κίνημα θα βρεθεί ξανά στο δρόμο, κάνοντας παράλληλα αγωνιστικό κάλεσμα σε όλη τη κοινωνία, και θα ανατρέψει την επίθεση διεκδικόντας αυτά που μας ανήκουν

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: