ΑΠΟΦΑΣΗ Φ.Σ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 9/12/2010

9 Dec

ΠΑΣΠ και ΔΑΠ έλαμψαν δια της απουσίας τους (ή την οριακή συμμετοχή τους) παρόλα αυτά ο Φ.Σ. πήρε αγωνιστική απόφαση !

ΕΑΑΚ – ΑρΕν 139

ΔΑΠ 21

ΠΚΣ 24

Λευκά 15

ΠΑΣΠ ???????????

Αποφασίζουμε:

 • Κατάληψη της σχολής από την Παρασκευή 10/12 έως και την Τετάρτη 15/12.
 • Συμμετοχή του συλλόγου στην διαδήλωση στο Λαύριο το Σάββατο 11/12 ενόψει της συνόδου Πρυτάνεων.(Τα πουλμαν αναχωρουν στις 9.00 από το Πολυτεχνείο στην Πατησίων)

 • Συμμετοχή του συλλόγου στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και διαδήλωση την Τετάρτη 15/12 με προσυγκέντρωση στις 10,00 στο Μουσείο.
 • Συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους στο υπουργείο προστασίας του πολίτη την Παρασκευή 10/12 στις 12.00 για την άγρια καταστολή της αστυνομίας στις τελευταίες 2 πορείες.
 • Συντονιστική επιτροπή κατάληψης και ενιαίος συντονισμός με τους φοιτητικούς συλλόγους.

 • Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12/1/2011

Ολόκληρη η απόφαση του Συλλόγου ΕΔΩ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

p { margin-bottom: 0.08in; }

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψάχνει τα θύματα της κρίσης στα πρόσωπα των εργαζομένων και της νεολαίας, το φοιτητικό κίνημα σε συμπόρευση με μαθητές και τα αγωνιζόμενα κομμάτια των εργαζομένων, βγαίνει αποφασιστικά ξανά στο δρόμο με δεκάδες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων και με μαζικές κινητοποιήσεις, όπως η μεγαλειώδης πορεία στις 17 Νοέμβρη και το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 2/12. Σα συνέχεια της απάντησης απέναντι στην επίθεση που εξαπολύεται, η νεολαία, που κάθε μέρα βλέπει να πυροβολούνται τα δικαιώματα και οι προσδοκίες της, βγήκε μαζικά να διαδηλώσει στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 6/12, με αφορμή τη 2ή επέτειο από την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, παρά το κλίμα τρομοκρατίας και συκοφάντησης που όλες τις προηγούμενες μέρες είχε στηθεί από όλα τα φερέφωνα της κυβέρνησης. Η μεγάλη πορεία των δεκάδων χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, χτυπήθηκε με τον πιο βάναυσο και απρόκλητο τρόπο από τις δυνάμεις καταστολής, με δεκάδες συλληφθέντες και τραυματίες ανάμεσα και μέλος του φοιτητικού μας συλλόγου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προχωρά στην εξαγγελία και ψήφιση νέων, ακόμα πιο βαθιά αντιλαϊκών μέτρων, στις επιταγές ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Μετά την κατάργηση του 13ου-14ου μισθού, την περικοπή συντάξεων, επιδομάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την αύξηση της φορολογίας, τις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ, λιμανιών, ΟΣΕ, το παζλ των μεταρρυθμίσεων ολοκληρώνεται από το «Μνημόνιο Νο3». Τα νέα μέτρα μιλούν για κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών και τμημάτων ΔΕΚΟ, 40% μείωση στους μισθούς των υπαλλήλων τους, απελευθέρωση της παιδείας, υγείας, και ενέργειας στους ιδιώτες, μαζικές απολύσεις συμβασιούχων, κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και του εφάπαξ, δημιουργώντας μια ακόμα πιο τραγική κατάσταση. Ετοιμάζουν έναν προϋπολογισμό γενοκτονίας για τα λαϊκά στρώματα, που ορίζει περικοπές στις δημόσιες παροχές, ενώ πλήττει και την εκπαίδευση, αφού ορίζει την ιστορικά χαμηλότερη χρηματοδότηση για αυτή. Έναν προϋπολογισμό που συνθλίβει τα τελευταία υπολείμματα του κράτους πρόνοιας, που βυθίζει στη φτώχια τη λαϊκή πλειοψηφία με ένα νέο σαρωτικό κύμα ακρίβειας με την αύξηση του ΦΠΑ, που χαρίζει στο κεφάλαιο 320 εκατ. Ευρώ ,που μειώνει κονδύλια για υγεία, παιδεία, πολιτισμό, συμπιέζει μισθούς , παγιώνει απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλάει τις ΔΕΚΟ. Μάλιστα παρά την αφαίμαξη των εργαζομένων, το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται, προοιωνίζοντας την αναδιάρθρωση του χρέους και νέα προγράμματα λιτότητας.

Απέναντι σ’ αυτά η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αντέδρασε την προηγούμενη χρονιά μέσω μεγάλης συμμετοχής σε κινητοποιήσεις και απεργίες, με αποκορύφωμα την απεργία της 5ης Μάη που αποτελεί σταθμό στην ιστορία του εργατικού κινήματος και κατά την οποία πάνω από 250.00 εργαζόμενοι κατέβηκαν στον δρόμο. Σε συνέχεια λοιπόν αυτών των κινητοποιήσεων, στην απεργία στις 15 Δεκεμβρίου για την τελική ψήφιση του προϋπολογισμού, οι δυνάμεις των εργαζόμενων θέτουν έναν ακόμα κόμβο για το εργατικό κίνημα, ώστε να ξαναπυροδοτηθεί ένας ακόμα γύρος αναμέτρησης με αυτήν την αντεργατική πολιτική, συμπαρασέρνοντας ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας, προμηνύοντας ένα πλατύ λαϊκό κίνημα ανατροπής.

Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση γίνεται πιο έκδηλη από ποτέ η προδοτική στάση των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ που σε αυτή την συγκυρία κυρήσει ταξική ειρήνη (συμφωνία με ΣΕΒ για τσάκισμα συμβάσεων και ότι άλλο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει), κάνει τα πάντα έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί την δυνατότητα των εργαζόμενων να κινητοποιούνται (που καλούν μόνο στην εθιμοτυπική απεργία για τον προϋπολογισμο στις 15/12 ), στο δίλημμα ή με τους εργαζόμενους ή με το κεφάλαιο επιλέγουν να εναρμονιστούν με την κυβερνητική πολιτική(χαρακτηριστικό είναι ότι στο προεδρείο της ΓΣΕΕ παρέμεινε μόνο η κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΚΕ).

Μπροστά σε αυτή τη ριζικά ανατροπή του σήμερα και του αύριο μας, απαιτείται η συστράτευση όλων μας, γύρω από τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να ξαναβγεί μαχητικά στο προσκήνιο, να συνδεθεί με τους αγώνες των εργαζομένων να συμπορευτεί με τα αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία και με κοινούς αγώνες να ανατρέψει την επίθεση σε εκπαίδευση και εργασία.

Αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη που ακολουθείται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική γεννιούνται ριζοσπαστικοί αγώνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αγωνιζόμενοι φοιτητές στην Αγγλία που κάνουν καταλήψεις ενάντια στις αυξήσεις στα δίδακτρα των σπουδών τους, στη Γαλλία και την Ιταλία όπου οι φοιτητές διαδηλώνουν ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. και τη συνθήκη της Μπολόνια που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση και υποτάσσουν τα πανεπιστήμια στις ανάγκες της αγοράς.

Η επίθεση βάζει στο στόχαστρο συνολικά την νεολαία με έναν διπλό τρόπο. Από την μια το Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης που τσακίζει όλα τα δικαιώματα στην εργασία και από την άλλη το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου που διαλύει το δημόσιο δωρεάν Πανεπηστήμιο και το υποτάσσει στις ανάγκες της αγοράς.

Σύμφωνο πρώτης απασχόλησης: στο στόχαστρο η νεολαία

Η επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις και στα εργασιακά δικαιώματα είχε ήδη ξεκινήσει με το Σχέδιο Λοβέρδου το οποίο εισάγει τα 592 ευρώ ως πρώτη αμοιβή για τους νέους μέχρι 25 ετών, καταργεί στην ουσία τη δυνατότητα σύναψης συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα καταργώντας τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στην Διαιτησία, επιτρέπει τρομακτική αύξηση των απολύσεων, περικόπτει τις αμοιβές για τις υπερωρίες. Η συνεχώς διογκόμενη ανεργία που κυριαρχεί ειδικά στη νεολαία, φτιάχνει έναν εφεδρικό στρατό ανέργων, οδηγώντας στην όλο και μεγαλύτερη εκμετάλευση της νεολαίας. Σε 6 μήνες από τώρα ίσως και τα 592 ευρώ να θεωρούνται πολυτέλεια με το διαρκές μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έρχονται.

Νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου

Απαραίτητη προϋπόθεση έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα το νέο μοντέλο εργαζόμενου (ευέλικτος, φθηνός, πειθήνιος) που εξυμνεί η κυβέρνηση είναι η αναδιάρθρωση του συνόλου της εκπαίδευσης. Οι βασικοί άξονές είναι οι εξής:

 • Ένταση επιχειρηματικής και ανταποδοτικής λειτουργίας

Διευρύνεται με το νέο νομοσχέδιο η λογική των αγοραίων κριτηρίων εντός των πανεπιστημίων και ενισχύεται η ιδιωτική πρωτοβουλία στο εσωτερικό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα η χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ συνδέεται άμεσα με την ανταπόκριση στα κριτήρια της αξιολόγησης. Προφανώς υπό τη δαμόκλειο σπάθη της περικοπής της χρηματοδότησης μεθοδεύεται η πλήρης ευθυγράμμιση των ιδρυμάτων με τη στρατηγική του κράτους και με τις επιδιώξεις της αγοράς. Χαρακτηριστικά στον προϋπολογισμό του 2011 οι δαπάνες για την εκπαίδευση πέφτουν για πρώτη φορά κάτω από το 3% και κυμαίνονται στο 2,5%-2,7%. Όχι μόνον αυτό, αλλά το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ακόμα και τη χρηματοδότηση θέσεων καθηγητών και γνωστικών αντικειμένων από ιδιώτες, μετατρέποντας έτσι τα φοιτητικά αμφιθέατρα σε άμεσο προθάλαμο μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Τέλος στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται και λειτουργίες όπως τα φοιτητικά δάνεια που θα συνδέονται με την απόδοση των φοιτητών και την προσφορά εργασίας των εντός του πανεπιστημίου.

  • Καταστρατήγηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης

Μετά την επίσημη αναγνώριση των κολεγίων και τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων που τα συμπεριλαμβάνει, το κράτος προχωρά σε μια ακόμα επιθετική κίνηση. Θεσμοθετεί τη δυνατότητα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σε κάποιο ιδιωτικό κολέγιο οι απόφοιτοι να έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής σε κάποιο αντίστοιχο ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικών αυτοματισμών για να νομιμοποιηθούν και να μαζικοποιηθούν μορφές ιδιωτικής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καταργούνται οι κεντρικές χρηματοδοτήσεις ανά ίδρυμα και τμήμα και εισάγεται η λογική του προϋπολογισμού ανά φοιτητή. Με αυτήν την έννοια καθιερώνεται το «κουπόνι φοιτητή» (το οποίο υπάρχει και στο εξωτερικό), με το οποίο μετρώνται οι παροχές εντός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δικαιούται ο κάθε φοιτητής. Γίνεται έτσι φανερό ότι σε περίοδο τρομακτικής λιτότητας, αυτή η αλλαγή είναι μια διαδικασία πληρωμής από πλευράς των φοιτητών ενός κομματιού -σε πρώτη φάση- ή και του συνόλου των εκπαιδευτικών παροχών (συγγράματα, σίτιση, στέγαση, πάσο) που θα έπρεπε να προσφέρει το κράτος.

 • Κατάργηση του πτυχίου

Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνει την αντικατάσταση του πτυχίου από τον Ατομικό Φάκελο Προσόντων. Έτσι κάθε πτυχίο πλέον δεν αντιστοιχεί σε ένα συγκροτημένο και ενιαίο πρόγραμμα σπουδών, αλλά στο απλό άθροισμα πιστωτικών μονάδων. Ετσι με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων συγκροτείται μία μεταδευτεροβάθμια «σούπα», όπου ο κάθε απόφοιτος θα κυνηγά τίτλους προσόντων –όπως θα λογίζονται πλέον τα πτυχία-, σεμινάρια, μεταπτυχιακά κλπ για μια «θέση στον ήλιο» στην αγορά εργασίας, αφού τα πτυχία αποσυνδέονται στην πράξη από τα επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κριτήριο για εύρεση εργασίας να μην είναι το πτυχίο (όπως είναι σήμερα) αλλά ο πιο <<φουσκωμένος ατομικός φάκελος>>. Η αναγνώριση «ανταγωνιστικών» προς τα πτυχία τίτλων σπουδών των κολεγίων θα ενισχύσει αυτή την κατεύθυνση, αφού δεν θα υπάρχει συλλογική κατοχύρωση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων. Ολα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων διαμορφώνει ένα αβέβαιο και δυσοίωνο μέλλον ακόμα και για τους αποφοίτους των λεγόμενων κατοχυρωμένων επαγγελμάτων όπως οι μηχανικοί την στιγμή που η ανεργία στον κλάδο για τους νέους μηχανικούς αγγίζει το 30%!

  • Αυταρχική θωράκιση της λειτουργίας των πανεπιστημίων

Καταργείται το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και η συνδιοίκηση. Υπό την πρόφαση ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου, το κράτος αποσύρει μεγάλα κομμάτια των υποχρεώσεων του προς τις μισθοδοσίες και την έρευνα εντός των πανεπιστημίων, ωθώντας έτσι τα ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ομηρία των χρηματοδοτήσεων από τον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, για τον πλήρη όμως έλεγχο των πανεπιστημίων και για την αποφυγή οποιονδήποτε κλυδωνισμών, το κράτος σπεύδει να θεσπίσει τα συμβούλια διοίκησης (κατά τα αγγλικά πρότυπα), τα οποία θα διορίζονται από την κυβέρνηση και θα ελέγχουν την οικονομική και διοικητική λειτουργία των ιδρυμάτων. Τέλος, καταργείται ή περιορίζεται σημαντικά η συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης. Μια κίνηση που προφανώς αποσκοπεί στη θωράκιση του πανεπιστημίου από τους κλυδωνισμούς που και συμβολικά, αλλά και πρακτικά έχει η δυνατότητα παρέμβασης των φοιτητικών συλλόγων στα όργανα διοίκησης.

 • Ένταση της εντατικοποίησης και της πειθάρχησης

Επανεισάγεται η έννοια των προαπαιτούμενων μαθημάτων, της διαγραφής των «αιώνιων» φοιτητών και της συρρίκνωσης ή και ακόμα κατάργησης των εξεταστικών. Ακριβώς στην προσπάθεια επιβολής της ακαδημαϊκής ομαλότητας και της απάντησης στα χαρακτηριστικά έντονης ριζοσπαστικοποίησης των φοιτητών τα τελευταία πέντε χρόνια, το κράτος επιχειρεί να επαναφέρει ρυθμίσεις οι οποίες θα πιέζουν σε μια κατεύθυνση επιστροφής των φοιτητών στα αμφιθέατρα και συνεχούς τρεξίματος, μέσα από ένα πανεπιστήμιο που θα θυμίζει τα ασφυκτικά πλαίσια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στοχεύει έτσι, στη διαμόρφωση ενός αποφοίτου και μελλοντικού εργαζόμενου πολύ πιο υπάκουου.

 • Νέο σύστημα εισαγωγής

Καταργείται το τμήμα και αντικαθίσταται από τη σχολή. Έτσι αφού ο μαθητής εξεταστεί στις πανελλαδικές σε τέσσερα μαθήματα (και συνυπολογιζόμενος ο βαθμός της Β’ και Γ’ λυκείου) εντάσσεται σε μια σχολή (π.χ. Πολυτεχνική) και από εκεί μετά από ένα προπαρασκευαστικό έτος κατευθύνεται σε ένα τμήμα, ενώ παράλληλα ενισχύεται η εναλλαγή κατά τη διάρκεια των σπουδών μεταξύ των επί μέρους τμημάτων. Μια τέτοια αλλαγή προφανώς στοχεύει στην ένταση των εξεταστικών και άρα ταξικών φραγμών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ από την άλλη προωθεί ένα μοντέλο πλήρως πολυκατακερματισμένων γνωστικών αντικειμένων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στο επίπεδο των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ο νέος νόμος έκτρωμα δε θα κατατεθεί!

Η κυβέρνηση οδηγεί την κατάσταση στα άκρα. Τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη ξεκίνησε και επίσημα ο διάλογος στη Βουλή με μόνους συμμετέχοντες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Στις 10 Δεκέμβρη λήγει ο στημένος διάλογος (στον οποίο δεν συμμετείχε και κανένας φορέας πέρα από την κυβέρνηση), και ετοιμάζεται η τελική μορφή του νόμου ο οποίος πάει στην ολομέλεια της βουλής αρχές Γενάρη. Ο περιβόητος ΔΙΑΛΟΓΟΣ έγινε από την κυβέρνηση στέλνοντας τα ΜΑΤ στους φοιτητές, ανοίγοντας κεφάλια και κάνοντας αναίτιες συλλήψεις. Ο μοναδικός τους σύμμαχος πλέον είναι μόνο οι μονάδες καταστολής αφού οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι ΔΕΠ, οι σύγκλητοι έχουν πάρει καταδικαστική απόφαση για το διάλογο, απαιτώντας την απόσυρση του κειμένου διαβούλευσης. Είναι τώρα που πρέπει να σηκώσουμε το γάντι της αντιπαράθεσης, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και με Συνελεύσεις-Καταλήψεις-Διαδηλώσεις ωστε να μην κατατεθεί ποτέ ο νόμος έκτρωμα. Συνεχίζουμε τον αγώνα και μετά τις γιορτές έτσι ώστε ο νόμος έκτρωμα να ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΟΤΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση δίνουμε ραντεβού στο Λαύριο απαιτώντας η Σύνοδος Πρυτάνεων να πάρει θέση αντίστοιχη με αυτή του πανεκπαιδευτικού κινήματος.

Στη μάχη της γενιάς μας θα βγούμε νικητές!

Απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί ο νόμος-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. Καμία συμμετοχή στον διάλογο.

  • Ανατροπή του Μνημονίου. Ανυπακοή στις κατευθύνσεις της ΕΕ-ΔΝΤ σε εργασία, παιδεία, δημοκρατία. Ενάντια στα σκληρά αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ Να μην πληρώσουν το χρέος οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Απαιτούμε την διαγραφή του χρέους.

 

  • Να ανατραπεί τώρα το σχέδιο Λοβέρδου – Σύμφωνο πρώτης απασχόλησης.

  • Να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και την νεολάια. Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Καμία ιδιωτικοποίηση στα λιμάνια, τον ΟΣΕ και τις αστικές συγκοινωνίες.

  • Κατάργηση των ΚΕΣ και κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.

  • Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και του συντάγματος.

  • Απόσυρση των νόμων για Αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.

  • Καμία σκέψη για δύο κύκλους σπουδών, για bachelor και master και την εισαγωγή πιστωτικών μονάδων (credits)

  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Διεύρυνση του σε σχολεία και εργασιακούς χώρους. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.

  • Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολώνια, Πράγα, Βερολίνο, Λονδίνο. Να γινεί η Ελλάδα ο σπασμένος κρίκος του Κοινού Ευρωπαικού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  • Καμία επιβολή ενοικίου στις φοιτητικές εστίες.

  • Κατάργηση των εξετάσεων για απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στο ΤΕΕ.

  • Καμια σκέψη για αλλάγη του προγράμματος σπουδών.

  • Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της πορείας στις 6/12. Αμεση απόσυρση κάθε κατηγορίας και δίωξης.

  • Καμία δίωξη στους 11 μαθητές στην Λάρισα που διώκονται για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 08. Να καταργηθεί ο τρομονόμος. Διάλυση των μονάδων καταστολής. Απαγόρευση στην χρήση χημικών.

Διεκδικούμε:

 • Ενιαία δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους.

 • Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό. Όχι σε ειδικεύσεις, διασπάσεις, κατατμήσεις.

 • Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών.

 • Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές.

 • Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
 • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
 • Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. Γενναία αύξηση των συντάξεων και των μισθών. Γενναία μείωση της εργατικής εισφοράς για την ασφάλιση.

 

Αποφασίζουμε:

 • Κατάληψη της σχολής από την Παρασκευή 10/12 έως και την Τετάρτη 15/12.

 • Συμμετοχή του συλλόγου στην διαδήλωση στο Λαύριο το Σάββατο 11/12 ενόψει της συνόδου Πρυτάνεων.

 • Συμμετοχή του συλλόγου στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και διαδήλωση την Τετάρτη 15/12 με προσυγκέντρωση στις 10,00 στο Μουσείο.

 • Συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους στο υπουργείο προστασίας του πολίτη την Παρασκευή 10/12 για την άγρια καταστολή της αστυνομίας στις τελευταίες 2 πορείες.

 • Συντονιστική επιτροπή κατάληψης και ενιαίος συντονισμός με τους φοιτητικούς συλλόγους.

 • Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12/1/2011.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: