Ολοι στη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Μηχανολογων την ΠΕΜΠΤΗ 9/12 στις 12.30 στο αμφ.α030

7 Dec

Έσπασε η βιτρίνα της «δημοκρατίας» τους..

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου από το κράτος ο λαός έδειξε πως δεν ξεχνά. Δεν ξεχνά τα αίτια της κοινωνικής έκρηξης του Δεκέμβρη που είναι ριζωμένα στο καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό σύστημα και έρχονται ολοένα και με πιο βίαιο τρόπο στο προσκήνιο μέσα από τη βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν ξεχνά όμως και ότι η μάχη για την ανατροπή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής και των εκφραστών της θα δοθεί από το λαϊκό κίνημα στους δρόμους του αγώνα. Αυτούς τους δρόμους επέλεξαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην κοινωνική κατάσταση που διαμορφώνουν ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.- ΔΝΤ, αυτή την κοινωνική κατάσταση που όπλισε το όπλο της αστυνομίας που δολοφόνησε το 15χρονο μαθητή.

Η μεγαλειώδης σε όγκο και παλμό παλλαϊκή πορεία η οποία είχε ιδιαίτερα έντονο αντικυβερνητικό και αντιμνημονιακό στίγμα έδειξε πως η 6η Δεκέμβρη συμβολίζει για τη νεολαία και τους εργαζόμενους τη δική τους πρώτη εξέγερση στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Σε αυτή την πορεία η χούντα κυβέρνησης – Ε.Ε. –ΔΝΤ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, που δεν ήταν άλλο από τη σκληρή και βίαιη καταστολή. Η κυβέρνηση και η αστυνομία προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας με τους περισσότερους δρόμους να είναι κλειστοί και την πόλη να μοιάζει με υγειονομική ζώνη όπου κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει. Αυτό είχε ως σκοπό από τη μία να αποτρέψει πολλούς διαδηλωτές να συμμετέχουν στην πορεία, αφού φρόντισαν να κλείσουν και τους σταθμούς του μετρό στο χώρο της προσυγκέντρωσης, και από την άλλη να τρομοκρατήσει το λαό που ήθελε να διαδηλώσει κάνοντας το κέντρο της πόλης να μοιάζει με πεδίο πριν τη μάχη. Η πρόθεση της κυβέρνησης να διαλύσει με κάθε κόστος την πορεία φάνηκε από τη στάση της αστυνομίας στην προσυγκέντρωση στα Προπύλαια. Συγκεκριμένα, χωρίς απολύτως κανένα λόγο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με χημικά και ωμή βία, καταπατώντας το άσυλο και αναγκάζοντας με αυτό τον τρόπο την πορεία να ξεκινήσει πριν τη προγραμματισμένη ώρα προκειμένου να είναι λιγότερο μαζική. Αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πορείας υπήρξε σκληρή καταστολή με χρήση χημικών, γκλόμπ αλλά και πολλές αναίτιες συλλήψεις, όπως και αυτή του συναδέλφου μηχανολόγου Γιάννη Α..

Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης ούτε τυχαία είναι ούτε μεμονωμένη. Σε μία περίοδο όπου η αντιλαϊκή πολιτική σε εκπαίδευση και εργασία έχει γεννήσει πολλές κοινωνικές αντιστάσεις και υπάρχει έντονη απονομιμοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής, η καταστολή είναι η μόνη απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στο κίνημα. Αυτό φάνηκε και από το έντονο χτύπημα που δέχτηκαν κυρίως τα φοιτητικά μπλοκ με δεκάδες φοιτητές να βρίσκονται είτε τραυματισμένοι σε νοσοκομεία είτε συλληφθέντες. Και αυτό γιατί είναι τώρα που το Φοιτητικό Κίνημα έχει βγει δυναμικά στο προσκήνιο ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με στόχο να συμπαρασύρει μαζί του ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας σε ένα νέο γύρο συνολικής αναμέτρησης με τη χούντα κυβέρνησης – Ε.Ε. –ΔΝΤ.

Το Κίνημα δεν τρομοκρατείται – δεν καταστέλλεται

Το κατασταλτικό χτύπημα του κράτους απέναντι στο λαϊκό κίνημα δείχνει πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση φόβου. Ξέρουν πως τα μέτρα που προωθούν πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας και γεννούν κοινωνικές αντιδράσεις. Γνωρίζουν πως υπάρχει έντονη κοινωνική οργή απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. Φοβούνται ότι η επερχόμενη απεργία στις 15/12 θα βουλιάξει το κέντρο της Αθήνας και μαζί την πολιτική τους. Φοβούνται πως το Φοιτητικό Κίνημα μπορεί να αποτελέσει τον πυροδότη ευρύτερων κοινωνικών εξελίξεων που θα δημιουργήσει ένα πλατύ πολιτικό κίνημα ανατροπής της κυρίαρχης αντιδραστικής πολιτικής. Αυτό όμως που δε γνωρίζουν είναι πως με τα ΜΑΤ και τα ΜΜΕ δε μπορούν να κάμψουν το Κίνημα. Αν η απάντηση τους στον αγώνα της νεολαίας και των εργαζόμενων είναι η καταστολή τότε η απάντηση του λαϊκού κινήματος θα είναι η μαζικοποίηση των αγώνων. Για να πάρουν ακόμα πιο βαθιά, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά οι αγώνες μέσα από Συνελεύσεις – Καταλήψεις – Απεργίες και Διαδηλώσεις και να υπάρξει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στο δρόμο που θα ανατρέψει τα σχέδια τους.

Η δική μας απάντηση θα είναι στους δρόμους!

Ο αγώνας μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής λαίλαπας σε εκπαίδευση και εργασία βρίσκεται μόνο στην αρχή του! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους άλλους αγωνιζόμενους φοιτητικούς συλλόγους και με τα εργατικά σωματεία που δεν υποτάσσονται στο – ανευ προηγουμένου- ξεπούλημα της ΓΣΕΕ! Στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη για να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής στη χούντα κυβέρνησης – Ε.Ε. –ΔΝΤ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 15/12 ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10:30 ΜΟΥΣΕΙΟ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: