ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

19 Nov

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23/11 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ αμφ 030

Πάνω από 50.000 διαδηλωτές στην Αθήνα και δεκάδες χιλιάδες κόσμου σε κάθε πόλη της Ελλάδας πήραν στα χέρια τους το όπλο που λέγεται δρόμος και πυροβόλησαν τα νέα μέτρα που στις 15/11 ζήτησε η τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και στις 18/11 εφαρμόστηκαν κατά γράμμα στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Δεκάδες χιλιάδες, που δε διαδήλωσαν για έναν ακόμα εορτασμό της εξέγερσης του πολυτεχνείου το 1973, αλλά έδωσαν νέο νόημα στη σύγχρονη εκδοχή του, τον αγώνα για τα δικαιώματα που μας στερεί η μνημονιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων του ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Μπροστά στο τανκ του μνημονίου, την επόμενη περίοδο θα παλέψουμε μέσααπό τις γενικές μας συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις γιa:

 

ΨΩΜΙ: όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά! Επειδή τα ήδη αντεργατικά-αντιασφαλιστικά μέτρα δεν τους φτάνουν, και θέλουν να συνεχίσουν με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και όλων των συμβασιούχων, αυξήσεις ακόμα και στους φόρους τροφίμων και πετρελαίου θέρμανσης, στη ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια. Παράλληλα με όλα αυτά ετοιμάζουν το χειρότερο μέλλον για την νεολαία. Να ζει καταδικασμένη με αποψιλωμένο παρόν και ανύπαρκτο μέλλον. Η διαπίστωση αυτή αποκρυσταλλώνεται στο «Σχέδιο Λοβέρδου» που δημιουργεί καμένη γη για μία ολόκληρη γενιά. Ορίζει σα μισθό τα 592 ευρώ, νομιμοποιεί την παιδική εργασία, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, επιτρέπει την τρομακτική αύξηση των απολύσεων, μειώνει το κόστος των υπερωριών.

 

ΠΑΙΔΕΙΑ: γιατί η Διαμαντοπούλου δεν πτοήθηκε από την άρνηση του φοιτητικού σώματος, ακόμα και συμμάχων της πρυτάνεων, να συμμετάσχουν στο “διάλογο” για το νέο νομοσχέδιό της που θα διαλύσει σχολεία και πανεπιστήμια, στέλνοντας στην ανεργία διδάσκοντες και διδασκόμενους. Πρόκειται για νομοσχέδιο έντασης και παγίωσης της επιχειρηματικής – ανταποδοτικής λειτουργίας, διάλυσης των πτυχίων, σε μία εποχή όπου “η παιδεία μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης και καινοτομίας”. Ήδη ιδρύματα κλείνουν, πτυχία διαλύονται, ΤΕΙ εξισώνονται με ιδιωτικά ΚΕΣ της πλάκας, με τις σχολές να είναι απλά ένας προθάλαμος στον εργασιακό μεσαίωνα: χωρίς δικαιώματα, με απάνθρωπες συνθήκες, να λειτουργούμε μόνο ως εργαλεία του εργοδότη. Η Αννούλα δηλώνει ακόμα ότι θα το καταθέσει το Γενάρη. Εμείς τι θα κάνουμε;

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: διότι ακόμα και όταν το σύνολο του λαού κατεβαίνει σε μεγαλειώδεις πορείες όπως αυτή της 17/11, η μόνη απάντηση της κυβέρνησης είναι 7.000 αστυνομικοί, όργιο καταστολής, βίας και συλλήψεων. Όταν έχουν ξεπεράσει τα όρια, ξέρουν ότι ο μόνος τρόπος πλέον για να περάσουν τα νέα μέτρα δεν είναι η παραπλάνηση αλλά η ωμή φυσική βία σε όποιον αντιστέκεται. Φοβούνται τον αναβρασμό στην κοινωνία, γι’ αύτο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Παπουτσής μιλάει ευθέως για την κατάργηση του ασύλου, που πάντα αποτελεί ασπίδα για τις διαδικασίες και τους αγώνες του φοιτητικού αλλά και ευρύτερα του λαικού κινήματος από την βίαιη καταστολή του συστήματος. Αστυνομοκρατία, χώρος στο παρακράτος για δολοφονίες μεταναστών, τρομονόμος που απαγορεύει το συνδικαλισμό, την απεργία και την κατάληψη. Αυτή είναι η μόνη τους διέξοδος.

 

. Δε θα υποταχτούμε, θα εξεγερθούμε, διότι το νόημα του Νοέμβρη δε ζει μέσα σε κομματικά πανηγυράκια, αλλά στους αγώνες του σήμερα, τα κινήματα και την αντίσταση στην κυβέρνηση και τους εταίρους της που θέλουν να πληρώσουμε την κρίση για λογαριασμό των κροίσων που τη δημιούργησαν. Κι επειδή μπροστά σε όλα αυτά οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν προκηρύσσουν παρά μια απεργία στις 15/12, δεν μπορεί παρά να συμπορευτούμε με το ταξικό εργατικό κίνημα και τα πρωτοβάθμια σωματεία που θα αγωνιστούν και στο ενδιάμεσο, με ένα φοιτητικό κίνημα που θα έχει τα μάτια του στραμμένα στους εργαζόμενους.

One Response to “ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!”

  1. ΑΝΤΑΡΣΙΑ 25/11/2010 at 22:03 #

    το blog της ΑΝΤΑΡΣΙΑ Ναυπηγων ειναι http://antarsia-eaak.blogspot.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: