Σηκώνουμε το γάντι της αναμέτρησης

18 Oct

Ολοι στην Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου την ΤΡΙΤΗ 19/10 στο ΑΜΦ 030 στις 12,30.

Η πρώτη απάντηση από την μεριά των φοιτητών απέναντι στην κυβέρνηση αναφορικά με το νέο πανεπιστήμιο που ετοιμάζει δόθηκε την προηγούμενη Πέμπτη μέσα από διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Περισσότεροι από 1000 φοιτητές συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα <<μπλόκο στο νέο πανεπιστήμιο>>. Οι 12 γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν (κόντρα στην υπονόμευση ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΠΚΣ) και πήραν αγωνιστική απόφαση δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι όσο και αν προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την νεολαία από τα επίδικα της περιόδου δεν το καταφέρνουν.

 

Στο φόντο της συνόδου πρυτάνεων στο Ρέθυμνο το επόμενο Σαββατοκύριακο όπου η Υπουργός Παιδείας θα εξαγγείλει και επίσημα την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να σηκώσουν το γάντι της αντιπαράθεσης και με τις κινητοποιήσεις τους να κάνουν ξεκάθαρο ότι οι φοιτητές δεν έχουν να παζαρέψουν τίποτα σε έναν στημένο διάλογο αλλά πολύ περισσότερο να διεκδικήσουν τα πάγια αιτήματα τους.

 

Οσο και να προσπαθούν οι παρατάξεις της κυβέρνησης ΔΑΠ-ΠΑΣΠ να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα ή πολύ περισσότερο ότι κάποια από αυτά μπορεί να είναι και εις όφελος μας δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο τους. Δεν είναι δυνατόν όταν η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει τα πτυχία και να τα αντικαταστήσει από τον ατομικό φάκελο προσόντων, όταν αλλάζει τελείως ο τρόπος λειτουργίας του δημόσιου Πανεπιστημίου (χρηματοδότηση από επιχειρήσεις, διοίκηση του από manager ), όταν καταργείται απί της ουσίας ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του (εισαγωγή διδάκτρων), όταν μιλάνε για προαπαιτούμενα και διαγραφές φοιτητών, κάποιοι να συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα.

 

Μας λένε να κλέισουμε τα μάτια στην πραγματικότητα αλλά ακόμα και να θέλαμε δεν μπορούμε. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια όταν ετοιμάζεται νέο πακέτο μέτρων στο όνομα της κρίσης, όταν στο όνομα του ελλείματος ακολουθείται η πιο βάρβαρη πολιτική λιτότητας ενώ ταυτόχρονα το κράτος χαρίζει 78 δις ευρώ στις τράπεζες, όταν προσπαθούν να σβήσουν τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Η πολιτική κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ έρχεται να σφραγίσει τη δραματική πραγματικότητα που βιώνει η νέα γενιά, ενός αποψιλωμένου παρόντος και ενός ανύπαρκτου μέλλοντος. Πρόκειται για τη γενιά των 592 ευρώ, της ελαστικής εργασίας, της δουλειάς με το κομμάτι, για τη γενιά που θα απολύεται στα δύο χρόνια δουλειάς για να μπορέσει «η χώρα να βγει από την κρίση», για να «μπορέσουν οι θυσίες μας να πιάσουν τόπο».

Ολη η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Οι κλαδικές απεργίες (συμβασιούχοι ΥΠΠΟ, ΟΣΕ, κλπ), οι μαθητικές καταλήψεις που ξεπηδούν το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, συμπυκνώνουν την οργή της νεολαίας και των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον μας. Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο, βιώνουμε τα αποτελέσματα της ίδιας πολιτικής, ασφυκτιούμε με τον ίδιο τρόπο για τα μέτρα. Το φοιτητικό κίνημα δηλώνει ότι στις μάχες που έρχονται θα βρεθεί μαζί με την υπόλοιπη νεολαία, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με κάθε κλάδο που αντιστέκεται, που σπάει τη συνωμοσία της σιωπής και την αδράνεια που επιχειρούν να επιβάλουν η κυρίαρχη πολιτική και οι εκφραστές της. Αψηφώντας την τρομοκρατία των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής που επιχειρούν να τσακίσουν κάθε αγωνιστικό σκίρτημα πιάνουμε το νήμα των κινητοποιήσεων όλου του προηγούμενου διαστήματος και ….

 

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝ!


 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: