Ολοι στην Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου την ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10 στο ΑΜΦ 030 στις 12,30.

12 Oct


ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…

 

Ως κεραυνός εν αιθρία προέκυψαν οι εξαγγελίες από την υπουργό παιδείας και διά βίου μάθησης πριν λίγες μόλις μέρες. Η υπουργός ανακοίνωσε μια σειρά από αλλαγές που αποτελούν ευθεία επίθεση στο σύνολο των κατακτήσεων των φοιτητών την τελευταία 20ετία. Πιο συγκεκριμένα ακούσαμε για:

 

  • Ατομική Κάρτα φοιτητή – Κατάργηση παροχών (σίτιση, στέγαση, βιβλία κοκ)
  • Διάλυση πτυχίου – Αντικατάσταση από τον ατομικό φάκελο προσόντων
  • Αξιολόγηση με βάση τις ανάγκες της αγοράς
  • Επιβολή διδάκτρων
  • Κατάργηση του θεσμού της εξεταστικής – Υποχρεωτική παρακολούθηση (Απουσιολόγιο)
  • Προαπαιτούμενα μαθήματα – Διαγραφές φοιτητών
  • Επιβολή του συστήματος των ροών – Αλλαγή τρόπου εισαγωγής στο πανεπιστήμιο σε κατεύθυνση πολυκατακερματισμού του φοιτητικού σώματος
  • Κατάργηση του θεσμού του Ασύλου
  • Καταδίκη των αποφοίτων σε έναν αέναο κύκλο επανακατάρτισης μέσω του νόμοσχεδίου για τη Δια βίου μάθηση
  • Αποκλεισμό φοιτητών από τα όργανα διοίκησης – Φίμωση της φοιτητικής φωνής

 

Το τοπίο που δημιουργούν οι παραπάνω εξαγγελίες είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνο. Αντίθετα αποτελεί το τέλος του πανεπιστημίου που γνωρίζαμε (Γ.Παπανδρέου). Και ενώ κανείς θα περίμενε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που παρεμβαίνουν μέσα στις σχολές να είναι «στα χαρακώματα» παρατηρείται ακριβώς το αντίθετο.

ΔΑΠ-ΠΑΣΠ: Απέναντι σε όλες αυτές τις αλλαγές το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι η πρόσκληση σε party.Και οι δυο παρατάξεις πιστές στον κυβερνητικό τους ρόλο, παρόλο που προσπαθούν να διατυπώσουν ένα light αντιπολιτευτικό λόγο για να αποφύγουν την δυσαρέσκεια του κόσμου από τα νέα μέτρα, επί της ουσίας δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προετοιμάζουν το έδαφος για την ομαλότερη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια να ξεδιπλωθούν αντιστάσεις. Χαρακτηριστική και η στάση και των δυο παρατάξεων στο ΔΣ του συλλόγου όπου και έβαζαν κώλυμα για την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης παρά τις 120 υπογραφές συναδέλφων που το απαιτούσαν.

ΠΚΣ-ΑΡΕΝ:Παρά την αριστερή τους ρητεορεία, και ενώ κανείς θα περίμενε αυτές οι δυο παρατάξεις να συμβάλλουν τα μέγιστα για την όξυνση του φοιτητικού κινήματος, μόνο αυτό δεν κάνουν. Η ΠΚΣ από την μεριά της, πιστή στην γραφειοκρατική της λογική για το κίνημα και στον απομονωτισμό, ρίχνει όλες της τις δυνάμεις στην ενίσχυση του ΜΑΣ την ίδια στιγμή που υπονομεύει την διεξαγωγή Γενικών Συνελέυσεων σε πλήθος σχολών. Από την άλλη η ΑΡΕΝ δεν μπορεί και δεν θέλει να διατυπώσει άμεσα σχέδιο για την αναζοπύρωση του φοιτητικού κινήματος και για αυτό αρκείται απλά σε έναν αντιπολιτευτικό λόγο, χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό έτσι ώστε το επόμενο διάστημα να ανατραπεί η επίθεση που δεχόμαστε.

Η επίθεση είναι δριμύτατη, οι καιροί δύσκολοι και οι προκλήσεις μεγάλες. Ο αγώνας μας πρέπει να γιγαντωθεί και να προχωρήσουμε. Μέσα από συνελεύσεις – καταλήψεις – διαδηλώσεις το φοιτητικό κίνημα να ξαναβγεί στο προσκήνιο και μέσα από μαχητικούς συλλογικούς αγώνες να βγούμε νικητές στη μάχη της γενιάς μας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: