Κάτω η ματωμένη χούντα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

6 May

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μίλησαν! Απέρριψαν κατηγορηματικά την επαίσχυντη Συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Η Συμφωνία αυτή βάφτηκε ανεξίτηλα με το αίμα τριών αθώων εργαζομένων της Marfin. Η συμφωνία δεν έχει καμία τύχη! Έχει ήδη ηττηθεί στη συνείδηση του λαού! Η τεράστια επιτυχία της απεργίας και οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, σε όλη την Ελλάδα, απηχούν και εκφράζουν τις διαθέσεις εκατομμυρίων για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ, για να καταργηθεί στην πράξη.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και το κίνημά τους έδειξαν ότι μπορούν να ορθώσουν μέτωπο αντίστασης και ανυπακοής στην αντιδραστική, αντεργατική επίθεση, παρά την ιδεολογική τρομοκρατία, τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την τρομοκρατία της ανεργίας και της μείωσης του εργατικού εισοδήματος, την ιδιότυπη «κατάσταση πολιορκίας» και κατάλυσης ακόμη και των πιο στοιχειωδών λαϊκών ελευθεριών και προσχημάτων της «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Δεν την αποδέχονται ως μονόδρομο, απειθαρχούν στα τετελεσμένα που διαμορφώνει και στο ζοφερό μέλλον που τους ετοιμάζει.

Σε αυτό το πρωτοφανές κύμα λαϊκής οργής και αντίστασης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε με το μόνο τρόπο που της έχει πια απομείνει: την ανοιχτή και βίαιη καταστολή, τους τόνους χημικών, την αξιοποίηση κάθε είδους πολιτικής και ασφαλίτικης προβοκάτσιας, την αξιοποίηση ενεργειών ατομικής και τυφλής βίας που εκδηλώνονται έξω και πέρα από τη δράση του μαζικού κινήματος, τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε κατεχόμενη ζώνη από την αστυνομία, την επιχείρηση απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο σε αυτή την κατεύθυνση. Είχε συμφέρον από μια ανοιχτή προβοκάτσια κατά της διαδήλωσης στην Αθήνα, τη μεθόδευσε και την προκάλεσε ανοιχτά, δρώντας ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης αλλά και της απεργοσπαστικής πίεσης της εργοδοσίας είναι και οι τρεις νεκροί στην τράπεζα Marfin. Είναι στην καθημερινότητα των εργαζομένων η δουλειά σε χώρους που δεν πληρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, υπό τον συνεχή εκβιασμό των αφεντικών. Το αίμα τους, η απώλεια της ζωής τους θα στιγματίζει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο τρόπο που κατατρέχει χρόνια τώρα τη ΝΔ ο θάνατος των τεσσάρων εργαζομένων στον Κ. Μαρούση το 1991 μετά από πυρκαγιά στην εν λόγω επιχείρηση, στο φόντο των γιγαντιαίων νεολαιίστικων διαδηλώσεων εκείνης της εποχής.

Όσο και αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία, όσο και αν επιχειρήσουν να συνθλίψουν τις λαϊκές ελευθερίες, το δικαίωμα του αγώνα, ό,τι προβοκάτσια κι αν στήσουν για να αποτρέψουν μια επικίνδυνη γι΄ αυτούς κλιμάκωση της εργατικής και νεολαιίστικης πάλης, οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Αυτοί είναι «εκτός νόμου» και όχι το λαϊκό κίνημα αυτοί δολοφονούν το μέλλον, τα δικαιώματα και τις ζωές των εργαζομένων και όχι οι μαζικοί αγώνες.

λλαλητήριο σήμερα στις 18.00 στο Σύνταγμα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: