Ανακοίνωση – Καταγγελία της ΕΑΑΚ ε.μ.π.

25 Apr

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ΔυΝαΤο

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει την πιο βάρβαρη και αντιλαϊκή επίθεση μετά την μεταπολίτευση γκρεμίζοντας κεκτημένα σε εκπαίδευση και εργασία που κατακτήθηκαν με αγώνες ενός αιώνα. Ενεργοποιώντας τον μηχανισμό στήριξης ( ΕΕ-ΔΝΤ) υποθηκεύεται το παρόν και το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. Τα νέα μέτρα στην εργασία (ασφαλιστικό, περικοπή μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση απολύσεων, παγίωση ελαστικών σχέσεων εργασίας) έρχονται να προστεθούν στην σκληρή πολιτική λιτότητας που ανήγγειλε το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης του. Αντίστοιχα στην εκπαίδευση η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05, δηλαδή η πλήρης αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων (και  αντίστοιχη απονομή επαγγελματικών δικαιωμάτων) και το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων ( που αποστοιχίζει επαγγελματικά δικαιώματα από τα πτυχία μετατρέποντας τα σε απλούς ακαδημαικούς τίτλους σπουδών, κατηγοριοποιεί την νεολαία σε 8 βαθμίδες, διαλύει οποιαδήποτε έννοια συλλογικής διεκδίκησης – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας-) διαμορφώνει για τους απόφοιτους το μέλλον της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας.
Σε αυτή τη συγκυρία, το μακρύ χέρι του ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστήμια, η κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΠ, τα ξημερώματα της Παρασκευής 23/4, επέλεξε να παραβιάσει το στέκι μηχανολόγων και ναυπηγών κάνοντας εκτεταμένες ζημιές και κλέβοντας τα υλικά των σχημάτων της ΕΑΑΚ(Αριστερή Πρωτοβουλία Τύρβη και ΑΝΤΑΡΣΙΑ). Σαν να μην έφτανε αυτό η ΠΑΣΠ την ίδια μέρα, ξήλωσε όλα τα υλικά της ΕΑΑΚ αλλά και των υπόλοιπων αριστερών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, αλλά έρχονται να προστεθούν στα πολλά χτυπήματα γραφείων και στεκιών πολιτικών χώρων. Όμως η ΠΑΣΠ δεν αρκέστηκε στην καταστροφή του πολιτικού υλικού της ΕΑΑΚ και το βανδαλισμό του στεκιού του Φ.Σ. αλλά χτύπησε μέλη της ΕΑΑΚ στους Μηχανολόγους και τους Χημικούς μηχανικούς.
Η κίνηση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία όπως καθόλου τυχαίος δεν είναι και ο χρόνος που αποφάσισε η ΠΑΣΠ να φανερώσει το συμμορίτικο πρόσωπο της. Έγινε την μέρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να προσφύγει στο ΔΝΤ που θα έρθει να σαρώσει κάθε κατάκτηση του λαού, φέρνοντας διαρθρωτικές αλλαγές στην εργασία την κοινωνική ασφάλιση και την εκπαίδευση. Ακόμα έγινε ελάχιστες μέρες μετά το μαζικό γύρο Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητών που αποφάσισαν με καταλήψεις και διαδηλώσεις (8σχολές του Πολυτεχνείου) να παλέψουν για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πως η ενέργεια της ΠΑΣΠ έρχεται να χτυπήσει τόσο το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι μέσα στα πανεπιστήμια, όσο και το ίδιο το φοιτητικό κίνημα συνολικά, που έχει ξαναβγεί στο προσκήνιο, με συνελεύσεις και καταλήψεις, απομονώνοντας τις λογικές των κυβερνητικών παρατάξεων ΠΑΣΠ-ΔΑΠ μέσα στα πανεπιστήμια. Ήταν η πρώτη απόπειρα οργανωτικής απάντησης που ήθελε να τρομοκρατήσει τους φοιτητές που τολμούν να αγωνιστούν και να καταστείλει μέσα στις ίδιες τις σχολές το Φοιτητικό Κίνημα.
Τέτοιες επιθέσεις είναι συνέχεια της καταστολής που έχει εξαπολύσει το ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ, σε όποιο κομμάτι αγωνίζεται. Οι συλλήψεις και διώξεις διαδηλωτών, όπως αυτή του Μάριου Ζέρβα στις 11/3, το χτύπημα των απεργών από τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής, στις προηγούμενες πορείες έρχονται να συμπληρωθούν από τέτοιες ενέργειες χτυπήματος του αγωνιστικού δυναμικού μέσα στις σχολές.
Τα αναχώματα στον αγώνα φοιτητών και εργαζομένων είναι πολλά, από τα ΜΜΕ και τις υποταγμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, μέχρι τις καθεστωτικές παρατάξεις . Είναι ζήτημα για το φοιτητικό και ευρύτερα το νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα να βάλουν στο περιθώριο της κυβερνητικές παρατάξεις και να ανατρέψουν την πολιτική τους.
Δεν φοβίζουν και δεν καταστέλλουν κανέναν οι ενέργειες της ΠΑΣΠ. Τα επόμενο διάστημα θα πρέπει το φοιτητικό κίνημα μέσα από μαζικές συνελεύσεις να ξαναβγεί μαχητικά στο προσκήνιο, να συνδεθεί με τους αγώνες των εργαζομένων και με όπλα τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις να ανατρέψει την επίθεση σε εκπαίδευση και εργασία που εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τις επιταγές της ΕΕ-ΔΝΤ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: