ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ στην ΠΟΡΕΙΑ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Φοιτητικών Συλλόγων την ΤΡΙΤΗ 16/03 στις 18.00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

15 Mar

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας και σε δεκάδες επαρχιακές πόλεις την Πέμπτη 11 Μάρτη την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας ενάντια στην αντεργατική επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Πρόκειται για μια μεγαλειώδη διαδήλωση μεγαλύτερη από όσες έγιναν τον τελευταίο καιρό με περίπου 80.000 άτομα. Απέναντι στο διογκούμενο κύμα της λαϊκής οργής, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει καλά: την καταστολή και την τρομοκρατία. Η πορεία χιλιάδων ανθρώπων στην Αθήνα πνίγηκε ξανά από τα χημικά όπλα της αστυνομίας και απειλήθηκε από τη βία των ΜΑΤ, η παρουσία των οποίων ήταν προκλητική σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία της καταστολής στη χώρα μας αποτέλεσε η προσχεδιασμένη έφοδος των ΜΑΤ ανάμεσα στα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων στην οδό Πατησίων, στο ξεκίνημα της πορείας. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά «αφορμή», διμοιρίες των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο σε πρωτοβάθμια σωματεία απαγορεύοντάς τους να συνεχίσουν την διαδήλωση. Στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν, προβλήθηκε αρχικά η αιτιολογία ότι «έπρεπε πρώτα να περάσει το πανό της ΓΣΕΕ» (!), ενώ στη συνέχεια τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν και να ρίξουν χημικά στους χιλιάδες απεργούς που επέμεναν να συνεχίσουν την πορεία. Η επίθεση στην πορεία ήταν σχεδιασμένη από την ίδια την κυβέρνηση που στόχος της είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων γενικά, ώστε με τη βία και τον φόβο να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και Ε.Ε.

Η στοχευμένη επίθεση σε εκείνα τα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν επιδείξει ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση και ετοιμότητα όλο τον τελευταίο καιρό και στοχεύουν σε ταξικούς ακηδεμόνευτους αγώνες όλων των εργαζόμενων μακριά από τους συμβιβασμούς και τα ξεπουλήματα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, δείχνει έναν επιπλέον στόχο της κυβέρνησης και των εκφραστών της στον χώρο του συνδικαλισμού: Να απομονώσουν το ταξικό ρεύμα που υπάρχει μέσα στο εργατικό κίνημα. Ανησυχούν και φοβούνται για τη δυναμική που έχει η δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων για ενότητα και κλιμάκωση στον αγώνα των εργαζομένων, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είμαστε σίγουροι ότι η επίθεση αυτή έγινε σε πλήρη γνώση και κατά παραγγελία των κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, που εδώ και καιρό έχουν αναγορεύσει σε ύψιστους εχθρούς τους όχι τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό ρεύμα. Το ρεύμα εκείνο που δρα και αναπνέει μέσα στους χώρους δουλειάς και όχι στα πανάκριβα ξενοδοχεία όπου κάνει τα συνέδριά της η ΓΣΕΕ!

Η μαχητική διαδήλωση που έγινε στη συνέχεια, κόντρα στις προκλήσεις της αστυνομίας, έδωσε την αποφασιστική απάντηση. Το ποτάμι της λαϊκής οργής δεν συγκρατείται ούτε καταπνίγεται με τέτοιες μεθοδεύσεις. Άλλωστε οι εργαζόμενοι πάρα την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή συνεχίζουν να απεργούν και να διαδηλώνουν. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν αυτά τα μέτρα λιτότητας οι εργαζόμενοι πήραν τον αγώνα στα χέρια τους και προχώρησαν σε δραστικές κινήσεις όπως την κατάληψη των απολυμένων της πρώην Ολυμπιακής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ,την κατάληψη των εργαζομένων από τα σταζ στο Υπουργείο Εργασίας, το κλείσιμο των ΧΥΤΑ λόγω του πολυήμερου αποκλεισμού τους από τους εργαζόμενους του ΟΤΑ κτλ. και θα συνεχίσουν μέχρι να παρθούν αυτά τα αντιλαικα μέτρα πίσω.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: