Μπάτσοι μέσα στην πολυτεχνειούπολη και εστίες Ζωγράφου

21 Feb

Νέα καταπάτηση του ασύλου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο “προστασίας του πολίτη”. Κατά την διάρκεια ενός πάρτυ στον διάδρομο των Χημικών Μηχανικών, εισέβαλλαν στο χώρο του ιδρύματος περίπου 20 άτομα αγνώστου ταυτότητας,  τα οποία εξαπέλυσαν τυφλή επίθεση στα κτίρια των σχολών Μεταλλειολόγων και Ηλεκτρολόγων. Δεν δίστασαν να απειλήσουν τους φύλακες του ιδρύματος οι οποίοι ειδοποίησαν τον πρύτανη. Αυτός με την σειρά του μίλησε με την αστυνομία δίνοντας το πράσινο φως να εισβάλλον στο πολυτεχνείο. Η αστυνομία επενέβη με μέλη της ομάδας Δέλτα και διμοιρία των ΜΑΤ, ξυλοκοπώντας όποιον συναντούσαν. Το αποτέλεσμα ήταν προσαγωγές περίπου 30 ατόμων, γύρω στις 3 το πρωί. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν σταδιακά ελεύθεροι το πρωί της Κυριακής καθώς δεν προέκυψαν εις βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα την πρωτοφανή καταπάτηση του ασύλου από τις δυνάμεις καταστολής. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση με την στήριξη της ΝΔ του ΛΑΟΣ και των ΜΜΕ μεθοδεύει εδώ και καιρό την κατάργηση του ασύλου τόσο με την επιστολή του Υπουργείου Παιδείας στους πρυτάνεις, για περιορισμό των χώρων ασύλου, όσο και με τα πρόσφατα γεγονότα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(συλλήψεις εντός των ιδρυμάτων). Αυτές οι καλά οργανωμένες ενέργειες της κυβέρνησης και της αστυνομίας μεθοδεύουν την κατάργηση του ασύλου, χτυπώντας του φοιτητικούς συλλόγου και της γενικές συνελεύσεις τους αλλά και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την στάση της Πρυτανείας η οποία δεν ειδοποίησε πρώτα την πανεπιστημιακή κοινότητα για το γεγονός αλλά επέλεξε να ενημερώσει τον εισαγγελέα και την αστυνομία. Αυτή η ενέργεια των πρυτανικών αρχών ανοίγει το δρόμο για κατάλυση του ασύλου χωρίς να  λογοδοτεί σε κανένα και με οποιαδήποτε αφορμή.

Διαχωριζόμαστε από τέτοιες προβοκατόρικές και μελετημένες ενέργειας που είναι μακριά από τους φοιτητικούς συλλόγους και το κίνημα.
Σήμερα, το ζήτημα της υπεράσπισης και της επανακατοχύρωσης του ασύλου είναι πέρα για πέρα αναγκαίο, ειδικά με τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αναδεικνύεται ως πρωτεργάτης στα κατασταλτικά μέτρα(βλ. αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια, δολοφονία μεταναστών). Αναδεικνύεται πιο επιτακτική από ποτέ η συνολική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών μέσα από το κίνημα.

Advertisements

One Response to “Μπάτσοι μέσα στην πολυτεχνειούπολη και εστίες Ζωγράφου”

  1. jlag 21/02/2010 at 16:26 #

    Είναι τουλάχιστον προφανής ο προβοκατόρικος χαρακτήρας αυτής της ενέργειας. Οι βανδαλισμοί εντός του πανεπιστημιακού ασύλου, πέρα από ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το κίνημα και τις δυνάμεις που αναφέρονται σε αυτό, έχουν αποτελέσει το καλύτερο άρμα για την σκληρότερη εφαρμογή αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.
    Η απάντηση από το φοιτητικό κίνημα πρέπει να είναι άμεση και ξεκάθαρη ώστε να υπερασπιστεί το άσυλο και να αποκλείσει την επανεμφάνιση τέτοιων προβοκατόρικων γεγονότων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: