Το κινημα και οι δυναμεις του δεν καταστελλονται

7 Jan

Εν μέσω διακοπών των Χριστουγέννων και ενώ η σχολή μας παρέμενε κλειστή το στέκι των Μηχανολόγων και των Ναυπηγών δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από ομάδα παρακρατικών. Συγκεκριμένα, άγνωστοι αφού διέρρηξαν την πόρτα του στεκιού προχώρησαν σε καταστροφή του εξοπλισμού που υπήρχε μέσα στο στέκι όπως για παράδειγμα τραπέζια και βιβλιοθήκες αλλά και του έντυπου υλικού των Φοιτητικών Συλλόγων που φυλάσσεται από το 1995. Έπειτα χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υλικό πυρπόλησαν το στέκι καταστρέφοντας έτσι ολοσχερώς και όλο το υλικό παρέμβασης των σχημάτων της Ε.Α.Α.Κ. (αφίσες, προκηρύξεις, πανό κτλ).
Η συγκεκριμένη επίθεση όχι μόνο δεν ήταν τυχαία και μεμονωμένη αλλά είχε και ξεκάθαρες στοχεύσεις. Αρχικά, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε σαν μεμονωμένο περιστατικό μιας και εντάσσεται σε μία σειρά τραμπούκικων παρακρατικών ενεργειών όπως για παράδειγμα ο πρόσφατος εμπρησμός των γραφείων της Εναλλακτικής Κίνησης Δικηγόρων, αλλά και τις επιθέσεις σε στέκια συλλόγων και σωματείων . Ακόμα η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως στόχο τους ίδιους τους Φοιτητικούς Συλλόγους λόγω της ιδιαίτερης αγωνιστικής του δράσης που έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια αποτελώντας ένα από τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια του Φοιτητικού Κινήματος που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική. Γι’ αυτό το λόγο ο εμπρησμός αποτέλεσε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των ενεργών πολιτικά Συλλόγων αλλά και συνολικότερης ποινικοποίησης των συλλογικών κατακτήσεων.
Το συγκεκριμένο χτύπημα όμως έχει και πολιτικούς υπευθύνους. Είναι όλοι αυτοί (κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΜΜΕ) που αντιμετωπίζουν κάθε αγωνιστή σαν τρομοκράτη και κάθε συλλογική διεκδίκηση την καθιστούν παράνομη. Είναι οι κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί τους που συκοφαντούσαν και κατέστειλαν τους αγώνες και τις καταλήψεις των φοιτητών που κρίνουν ως παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζόμενων. Γιατί πριν από της συγκεκριμένη επίθεση όσοι αγωνίζονται έχουν βιώσει την κρατική επίθεση των δυνάμεων καταστολής όπου με γκλομπ και χημικά προσπαθούν να τσακίσουν την κοινωνική αντίσταση.
Τέλος η τρομοκρατική αυτή ενέργεια είχε σαν στόχο τη πολιτική φίμωση των σχημάτων της Ε.Α.Α.Κ. λόγω της ανατρεπτικής τους δράσης εντός της σχολής αλλά και συνολικότερα της πρωτοπόρας δράσης που έχει η Ε.Α.Α.Κ. στο Φοιτητικό Κίνημα. Δεν ξεχνάμε άλλωστε την πάγια τακτική του κράτους να διώκει δικαστικά αλλά και φυσικά αγωνιστές του κινήματος (ήδη φέτος 4 μέλη του σχήματός μας έχουν υποστεί άδικες και αναίτιες αστυνομικές προσαγωγές).
Η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης του Φοιτητικού Συλλόγου αλλά και η προσπάθεια φίμωσης του σχήματος της Ε.Α.Α.Κ. αποτελεί ξεκάθαρο χτύπημα του ίδιου του ασύλου. Θέλουν ένα πανεπιστήμιο απονεκρωμένο από τις γενικές συνελεύσεις, τους συλλογικούς αγώνες και την αντίσταση του φοιτητικού κινήματος.
Μόνη απάντηση στην τρομοκρατία που καλλιεργούν τέτοιες ενέργειες αλλά και στο συνολικό χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα είναι ο ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας, η μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και η μαχητική εγρήγορση απέναντι στα νέα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ στην εκπαίδευση (αναγνώριση κολλεγίων) αλλά και στην εργασία, με την σκληρή λιτότητα και τις περικοπές.

2 Responses to “Το κινημα και οι δυναμεις του δεν καταστελλονται”

 1. κοντόχοντρος 07/01/2010 at 23:29 #

  Πάμε για κίνημα σύντροφοι…
  1,2 που θα πάει κάποια στιγμή θα ενωθούμε και με την υπόλοιπη κοινωνία και εκεί θα γίνει χαμός…

 2. ηλ.μηχ 12/01/2010 at 23:18 #

  παιδια μη μασατε…..

  Συνεχιστε τη δουλεια που κανετε και καποια στιγμη δεν θα ναι μονο οι φασιστες περιθωριο αλλα και τα πρασινομπλε λαμογια που αυτη τη στιγμη κανουν οτι θελουν..

  Γερα, γιατι δειχνετε ενα αλλο δρομο!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: