ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 15/12 στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Φ.Συλλόγου ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ στο αμφ.030 στις 12.30

13 Dec

ΘΕΜΑΤΑ:

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17.12

ΑΣΥΛΟ και δημοκρατικά δικαιώματα

Κολλέγια – εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη οι μνήμες από την περσινή  έκρηξη της νεολαίας, την πρώτη στο έδαφος της κρίσης του καπιταλισμού, αποκτούν νόημα και προοπτική όσο τα αιτήματα της εξέγερσης μένουν αναπάντητα. Τώρα  που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συμπολίτευση της ΝΔ και σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. ,με πρόσχημα την κρίση, εξαπολύει επίθεση σε παιδεία-εργασία-δημοκρατικές ελευθερίες.

Η επίθεση στην εργασία, η οποία ξεδιπλώνεται από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές, εντείνεται στο έδαφος της κρίσης, για την αύξηση της κερδοφορίας .Η επίθεση αυτή είναι φανερή με  τις μαζικές απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την ελαστικοποίηση του ωραρίου κ.ο.κ.. Σε αυτήν την κατεύθυνση και το άνοιγμα της κουβέντας για το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό της λιτότητας που ξεκινά στις 17/12 καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά της προθέσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω αφαίμαξη των εργαζομένων και της νεολαίας αλλά και την αναγκαιότητα απεργιακών κινητοποιήσεων από την πλευρά των εργαζομένων, πράγμα το οποίο αρνείται να κάνει ο υποταγμένος συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ. Επιτακτικά μπαίνει και το ζήτημα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στα οποία εργάζεται πλέον μαζικά η νεολαία, με αιχμή τα προγράμματα stage, που δεν καταργούνται αλλά μεταφέρονται στο ιδιωτικό τομέα. Χαρίζεται φθηνή εργατική δύναμη στους εργοδότες ενώ χρησιμοποιείται σαν μέσο τρομοκράτησης και εκβιασμού απέναντι στους εργαζόμενους με σταθερή εργασία.

Για την κυβέρνηση η επίθεση στο χώρο της παιδείας συνεχίζεται με άμεση προτεραιότητά της να αποτελεί η αναγνώριση των ΚΕΣ και η εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων με αυτά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά το αρχικό πάγωμα εντυπωσιασμού των αδειών η Διαμαντοπούλου με δηλώσεις της έκανε σαφές πως μέσα σε αυτόν τον μήνα θα προχωρήσει στην αδειοδότηση των franchise κολλεγίων. Αυτό αποτελεί επί της ουσίας παράκαμψη του άρθρου 16 και παρά τους μεγαλειώδεις αγώνες που έδωσε το εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του. Ανοιχτό παραμένει και το μέτωπο του νέου νόμου – πλαίσιο καθώς και του νόμου για τα ΤΕΙ. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα διαμορφώσει ένα «νέο» νέο νόμο πλαίσιο, σε μια προσπάθεια να ενσωματώσει τον μεγαλειώδη αγώνα μας και να προωθήσει τις αλλαγές που δεν κατάφερε να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όρος και προϋπόθεση για την επιβολή και εμπέδωση όλων αυτών των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί το κεφάλαιο αποτελεί το τσάκισμα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Ιδιαίτερα σήμερα, στο ζήτημα του ασύλου συμπυκνώνεται η ουσία της επίθεσης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ στα δημοκρατικά δικαιώματα. Χτυπούν μια ιστορική κατάκτηση του μαχόμενου φοιτητικού και λαικού κινήματος, γιατί θέλουν να χτυπήσουν τον αγώνα, τις μαζικές διαδικασίες του κινήματος, την δυνατότητα αυτοπροστασίας των αγωνιζόμενων. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, πέρασαν από την ιδεολογική τρομοκρατία στην πράξη. Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της κατέλυσαν το άσυλο στις 06/12 κάνοντας έφοδο και  συλλήψεις μέσα στην Νομική σχολή στην Αθήνα και στο Α.Π. Θεσσαλονίκης. Την επομένη, στο πανέκπαιδευτικό συλλαλητήριο, έφτασαν ένα βήμα παραπάνω, με την περικύκλωση του ασύλου στα Προπύλαια μετά την έναρξη της πορείας και την απαγόρευση της εισόδου στον χώρο! Στις 08/12 το απόγευμα ουσιαστικά απαγόρευσαν την αντι-κατασταλτική συγκέντρωση που καλούσαν μαζικοί φορείς και οργανώσεις, αφού οι δυνάμεις καταστολής δεν επέτρεπαν στον κόσμο να συγκεντρωθεί στα προπύλαια!Το φοιτητικό και λαικό κίνημα δε μπορεί να σκύψει το κεφάλι απέναντι στην υπονόμευση μιας κορυφαίας ιστορικής κατάκτησης. Μαζικά και αυτοπεριφρουρημένα θα προσπίσει το πανεπιστημιακό άσυλο και όσα αυτό κατοχυρώνει!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: