Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία….

10 Dec

Τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες φοιτητών, μαθητών και εργαζόμενων πλημμύρισαν τους δρόμους διαδηλώνοντας μαζικά στην πρώτη επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη. Δυο μέρες που χρωματίζονται όχι μόνο από τον παλμό των μαζικών πορειών σε όλη την Ελλάδα, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τα αιτήματα της νεολαίας και των εργαζόμενων, αλλά και από την πρωτοφανώς προκλητική στάση Κυβέρνησης και αστυνομίας. Αυτή η προκλητική και αυταρχική στάση (που στιγματίστηκε και από τον επιθετικό τραυματισμό διαδηλώτριας από μοτοσικλετιστή της ομάδας Δ) στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες 6 και 7 Δεκέμβρη έρχονται ακριβώς να επιβεβαιώσουν το αυτονόητο: Φοβούνται τους αγώνες της νεολαίας, τους αγώνες που καλούν το σύνολο της κοινωνίας να αντισταθεί στην πολιτική του κυβέρνησης, στην πολιτική που θέλει την κρίση να περνάει πάνω από τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νεολαίας και των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ θέλησε να ανοίξει επιθετικά το ζήτημα του ασύλου έτσι όπως φάνηκε με την κατάπτυστη στάση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που μετά από απόφαση των τριών αντιπρυτάνεων – σε ανοιχτή επικοινωνία προφανώς με το Υπουργείου «καταστολής» του πολίτη –προχώρησει σε επί της ουσίας κατάργηση του ασύλου, απαγορεύοντας την είσοδο στους χώρους της Νομικής και της Πρυτανείας της μαζικής πορείας των φοιτητών, μαθητών κα εκπαιδευτικών, παρατάσσοντας τις δυνάμεις καταστολής έξω από τα εν λόγω κτίρια. Η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν απροκάλυπτη και σαφής κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως συνέβη και στο ΑΠΘ, στο οποίο μάλιστα υπήρξαν και συλλήψεις εντός του ασύλου.

Απέναντι στο παρατεταμένο κύμα καταστολής αλλά και στα σχέδια του Υπουργείου παιδείας για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στα κολέγια το φοιτητικό κίνημα πρέπει να βρεθεί και πάλι στον δρόμο του αγώνα , κόντρα στη συναίνεση και τον συμβιβασμό που προτάσσουν οι καθεστωτικές δυνάμεις. Είναι τώρα που πρέπει να αναζωπυρωθούν οι κοινωνική αγώνες ενόψει και της απεργίας-κινητοποίησης στις 17/12 για τον προϋπολογισμό!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

ΟΛΟΙ στην πανεκπαιδευτική ΠΟΡΕΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 12.30 στα Προπύλαια(ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΧΟΛΗ από τις 12.00 και μετά)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: