Μας είπαν ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα….

30 Nov

Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι και η νεολαία βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα σε κάθε πλευρά της ζωής. Καθημερινά βιώνουμε τις απολύσεις, την ελαστική εργασία, τη λιτότητα που εντείνεται από τον προϋπολογισμό πείνας του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ιδιωτικοποιήσεις που αγγίζουν και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, βλέπε τα περάσματασε ιδιώτες των λεσχών του ΑΠΘ και του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Απέναντι σε αυτά υπάρχουν ξεσπάσματα αγώνων σε διάφορους κλάδους από τους λιμενεργάτες μέχρι τους συμβασιούχους που ξεσηκώνονται απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ.

Σε αυτό το φόντο βρεθήκαμε στο πολυτεχνείο μπροστά σε 2 απολύσεις εργαζομένων, την Παρασκευή 20/11 στα κυλικεία των σχολών ΣΕΜΦΕ και μηχανολόγων. Οι εργαζόμενοι εκεί βίωναν εδώ και καιρό την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία (υπέρογκες ώρες δουλείας, μισθοί κάτω από την Σύμβαση Εργασίας, συνεχής επιτήρηση κτλ) ενώ οι τιμές του κυλικείου, και άρα τα κέρδη του επιχειρηματία, συνεχώς ανέβαιναν!

Απέναντι σε αυτά οι φοιτητικοί σύλλογοι κινητοποιήθηκαν άμεσα αποφασίζοντας κατάληψη του κυλικείου! Αποτέλεσμα αυτής της δράσης αλλά και της παρέμβασης του εργατικού σωματείου ήταν η ανάκληση των απολύσεων και η μείωση των τιμών των προϊόντων. ..

Θεωρούμε ότι μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν πρέπει να λειτουργεί καμία επιχείρηση και πόσο μάλλον στον τομέα της σίτισης και της στέγασης. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε τον αγώνα για κυλικεία με ευθύνη αποκλειστικά από το πολυτεχνείο με εργαζόμενους  μόνιμης και σταθερής απασχόλησης, με αξιοπρεπείς όρους δουλείας.

 

ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ  ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!!

 

  • Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πιστεύει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να φέρουν κανένα αποτέλεσμα ξεχνώντας όμως ότι τα περισσότερα πράγματα έχουν κατοχυρωθεί με αγώνες. Από την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση(ανατροπή της συνταγματικής αναθεώρησης του Αρθρου 16 περί ιδιωτικών πανεπιστημίων), τις αυξήσεις στους μισθούς(απεργίες – κινητοποιήσεις) μέχρι το άσυλο. Εδώ προκύπτει και το ερώτημα από μεριάς της ΔΑΠ :” Τι χρειάζεται το άσυλο στα κυλικεία?”. Εμείς αναρωτιόμαστε αν δεν υπήρχε το άσυλο θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτή η μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους και τους φοιτητές ή θα είχαμε τα ΜΑΤ μέσα στο ΕΜΠ να επιβάλουν τις αποφάσεις των εργοδοτών!!!
  • Η ΠΑΣΠ μπορεί να προβάλει ότι στήριξε την ενέργεια αλλά στην  πραγματικότητα πίστευε ότι κάναμε μια κίνηση εντυπωσιασμού και χαβαλέ,για αυτό και δεν συμμετείχε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην πρυτανεία και τον εργοδότη, μη μπορώντας να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι εν μέσω κρίσης να υπάρχει ανάκληση των απολύσεων και μείωση τιμών των προιόντων.

Ενάντια σε αυτά που μας ετοιμάζουν και κόντρα σε κάθε λογής ατομική λύση…. εμείς θα συνεχίζουμε να επιμένουμε στους νικηφόρους συλλογικούς αγώνες !!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: