ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/10-12:30-ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Α.030

16 Oct

Μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης της, η Νέα Δημοκρατία αποχωρεί από την εξουσία αφήνοντας πίσω της τις πιο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις σε εργασία, δημόσια ασφάλιση και εκπαίδευση, χιλιάδες απολυμένους και ανέργους, και δεκάδες σκάνδαλα.

Ο Α. Σπηλιωτόπουλος, πρώην Υπουργός Παιδείας, 3 μέρες πριν τις εκλογές αναγνώρισε πραξικοπηματικά 33 ιδιωτικά κολλέγια ως Πανεπιστήμια παρακάμπτοντας έτσι το άρθρο 16 που ορίζει ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας είναι αποκλειστικά δημόσια, και η αναθεώρηση του οποίου μπλοκαρίστηκε από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος πριν λίγα χρόνια. Η νέα Υπουργός Παιδείας και <<δια βίου εκπαίδευσης>> Α. Διαμαντοπούλου πάγωσε την αναγνώριση αυτή. Δεν τρέφουμε αυταπάτες! Η ενέργεια αυτή ήταν όχι για να πάρει πίσω το Υπουργείο τις άδειες αυτές αλλά για να ξανά ανοίξουν τα κολλέγια αυτά πληρώνοντας οι επιχειρηματίες ένα μικρό πρόστιμο με πρόσχημα ότι αυτά δεν πληρούν κάποια κριτήρια όπως ο αριθμός του διδακτικού προσωπικού , ο αριθμός των αιθουσών κ.α. . Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρώτος θιασωτής στη χώρα μας των ιδιωτικών πανεπιστημίων , που υποστηρίζει ένθερμα την προώθηση των κατευθύνσεων της ΕΕ και την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Για μας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης για την παιδεία αλλά και γενικά δεν διαφέρει ούτε κατά το ελάχιστο από αυτό της προηγούμενης. Απέναντι σε όλους όσους θέλουν να πλήξουν το μέλλον μας και προτάσσουν τον ατομικό δρόμο ως λύση εμείς απαντάμε ότι όλες οι κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς τη συμμετοχή των φοιτητών στο ζωτικό κύτταρο του φοιτητικού κινήματος τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ. Οι ίδιοι οι φοιτητές είναι οι μόνοι που είναι αρμόδιοι να συνδιαμορφώσουν και να παλέψουν για το μέλλον και τις ανάγκες τους ενάντια στον εκπαιδευτικό και εργασιακό μεσαίωνα που βρίσκεται μπροστά τους.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: